Vyriški vyrai apie moteriškas šių laikų moteris

kovo8Asta GVILDIENĖ

Nuo neatmenamų laikų visas vyrų gyvenimas sukosi aplink moteris. Kiekvienas amžius kuria savo grožio idealą, kiekviena epocha turi savo dvasią. Nors šių dienų moteris turi būti labai stipri, nes ant jos trapių pečių dažnai laikosi ne tik trys, bet ir visi keturi namo kampai, tačiau moters moteriškumas, kaip pats didžiausias privalumas, išlieka visais amžiais.

Prisiminkime istoriją apie Spartos karalienę Heleną, senovės Graikijoje vadintą gražiausia pasaulio moterimi ir įžiebusią savo aistra Trojos karalaičiui Pariui tokią meilę, kuri virto net dešimtį metų trukusiu karu tarp Trojos ir Graikijos. O senovės Egipto karalienė? Nefertitę metų metais vadina tobulu grožio pavyzdžiu. Jos skulptūros linijų simetrijos tikslumas ir dailiai iškalti veido bruožai žavėjo tūkstančius žmonių visame pasaulyje. Tačiau nereikia toli ieškoti. Lietuvoje turime Barborą Radvilaitę, vieną gražiausių ir įdomiausių XVI a. Europos moterų, kuri tekėdama iš meilės tapo karaliene. Moterį, kuri savo moteriškumu žavi ir šiandien.
 
Kokia turi būti šių laikų moteris? Kas daro moterį moteriška? Ar ji turi siekti idealumo? Kiek laiko ji turėtų kasdien praleisti prie veidrodžio, besirūpindama savo išvaizda? Stipri moteris šiandien – privalumas ar trūkumas? Šiuos klausimus uždavėme žinomiems mūsų rajono vyrams: uniformuotiems ir vyriškiems, sportiškiems, stilingiems ir meniškiems, kiekvieną dieną sutinkantiems moteris savo darbe.

skruibisŠakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis – labai vyriškas vyras -  į visus mūsų pateiktus klausimus atsakė labai trumpai, bet visiškai rimtai. Ir pasiūlė pakalbinti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrus, nes jų uniformos kur kas gražesnės.

Šių laikų moteris turi būti šiuolaikiška. Moterį moteriška daro jau tai, kad ji moteris. Neabejotinai moteris turi siekti idealumo... tik, kas tai yra? Kiek laiko moteris turėtų kasdien praleisti prie veidrodžio, nėra didelio skirtumo – svarbu ne pats procesas, o rezultatas. Stipri moteris šiandien – privalumas ar trūkumas. Nejaugi manote, kad moteris gali turėti trūkumų?

Gražios šventės!

Šakių rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius pavalkisRolandas Pavalkis stebėjosi, iš kur tokie duomenys, kad moterims patinka uniformuoti vyrai, tačiau į mūsų klausimus atsakė su šypsena...

Moteris ir šiais laikais pirmiausiai turi būti moterimi, o ne vyru. Graži, linksma, elegantiška. Švelni žmona ir gera mama. Uniformuoti vyrai padeda moterims būti moteriškesnėms, nes uniforma ir jas priverčia pasitempti. Moterys neabejotinai turi siekti idealumo taip, kaip ir visi vyrai – uniformuoti ir neuniformuoti. Labai gerai ir gražu turėti savo idealą ir jo siekti. Moteris, besirūpindama savo išvaizda, prie veidrodžio turėtų kasdien praleisti tris valandas: po valandą ryte, per pietus ir vakare. Jeigu moteris dar daugiau laiko praleis prie veidrodžio, tai ji bus neišsimiegojusi arba visada visur vėluos: į darbą, į pasimatymą ir t.t. Moteris visada stipri, nes ji laiko tris iš keturių namo kampų. Stipri moteris - stipri valdžia. Pažiūrėkite į Prezidentūrą.

Daug šypsenų ir tulpių!  

sakasNors ir labai užsiėmęs Jaunimo kūrybos ir sporto centro sporto komplekso administratorius Robertas Sakas, tačiau Moterų šventės proga tiesiog negalėjo mums atsakyti.

Kokį bepaimtumėme laikotarpį, ar kokio amžiaus moterį, ji visada ypatinga buvo, yra ir bus. Šių laikų moteris ant savo pečių neša didelę naštą. Moterys veiklios darbe, daugelis ir papildomoje veikloje, o kur dar šeima? Tačiau nežiūrint į užimtumą ir tirpstantį laiką, jos sugeba užjausti, padėti, ištikimai mylėti... Šias savybes gali turėti tik MOTERIS.

Kasdienybės rutinoje tikra moteris, manau, stengiasi atrodyti nepriekaištingai. Kiekvienos elgesys, išvaizda atspindi moteriškumą. Visos moterys savitai žavingos, ir nemanau, kad tai priklauso nuo laiko, praleisto prie veidrodžio. Kiekvienu paros laiku moteris spinduliuoja žavesiu, o mums - vyrams, tereikia mokėti jį įžvelgti.

Stiprybė ir gležnumas - skirtingos savybės, kurias sutapatinti gali tik moteris. Nelengvame gyvenimo kelyje moteris, būdama trapi išore, sugeba parodyti, kad vidumi ji stipri, nugalinti sunkiausias gyvenimo kliūtis. Manau, kad šiandieniniame gyvenimo sūkuryje moters vidinė stiprybė yra privalumas, padedantis ryžtingai, drąsiai žengti pirmyn.

Tad visas MOTERIS sveikinu Kovo 8-osios proga ir linkiu stiprybės, ištvermės, sveikatos ir geros kloties!  
    
dobrovolskisKirpėjas - stilistas Algis Dobrovolskis jau apie 30 metų dirbantis šį darbą, tikriausiai geriausiai žino, kaip moterys jaučiasi prie veidrodžio, kai joms atliekamos grožio procedūros.

Šių laikų moteris turėtų būti protinga, švelni, supratinga. Moterį moteriška daro pati moteris. Savo elgesiu, laikysena ir jausmais. Idealumo siekti tiesiog būtina. Kiekvienas – ir vyras, ir moteris turi siekti savo idealo. Dabartinis gyvenimo būdas ir tempas pastatė mus į tam tikrus rėmus, todėl laiko savo grožiui prie veidrodžio galime skirti tik prabėgdami. Visai kitaip, kai apsilankome grožio salone, kai mūsų išvaizda rūpinasi stilistas. Kiek laiko moteris praleidžia prie veidrodžio, parodo jos įvaizdis. Stipri, orientuota, aktyvi moteris - tai didelis šio laikmečio privalumas – be šių bruožų būtų tiesiog sunku išsilaikyti.

Su Jūsų nuostabia švente!

voreviciusKaip meno žmonės mato šių laikų moteris, kalbiname dailininką Algimantą Vorevičių.

Šių laikų Moteris, kaip ir visais laikais, turi atlikti Dievo Jai skirtą misiją Žemėje. Kokia ta misija, visi žinome. Dabar Moteris turi labai daug galimybių atsiskleisti, svajoti ir pildyti savo svajones.   

Moterį moteriška daro jos išskirtinumas. Ji  yra nepakartojama, todėl tai turi žinoti, kiekvieną minutę apie tai galvoti, tuo džiaugtis, tai rodyti ir taip atrodyti. Labai gerai iš šono matosi, kai Moteris kažko siekia, apie kažką svajoja, nes ji tada darosi daug gražesnė, žavesnė, įdomesnė.

Ši atsakinga misija rūpintis savo išvaizda - Moteriai yra labai svarbi. Ji praleidžia prie veidrodžio laiko tiek, kiek reikia. Ir nė minutės mažiau. Galvoju, kad Ji norėtų praleisti laiko žymiai ilgiau. Žinau, kai mano Moteris prie veidrodžio, niekada negaliu skubinti ir trukdyti.

Moteris stipri buvo visais laikais. Kitaip jau seniai Žemėje mūsų nebūtų. Galvoju, kad  šiandien Ji gali sau leisti būti silpnesne, nei prieš šimtą ar tūkstantį metų. Moters silpnumas kartais yra Jos privalumas.

Būkite gražios, žavios, nepakartojamos!

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.