Šakiečiams – netradiciniai vilkaviškiečių darbai

vilkaviskieciu_parodaBalandžio 12 dieną Zanavykų krašto muziejuje buvo atidaryta Vilkaviškio netradicinių rankdarbių klubo „Lelija“ darbų paroda, kurios metu lankytojai galėjo pasigrožėti ne tik įvairiais, bet ir rekordiniais darbais.

Nuotr. Parodą pristačiusios moterys ne tik velia vilną, mezga, siuvinėja, bet ir užsiima dekupažu, išbando naujas technikas ir patirtimi dalijasi su kitomis moterimis.

Moterys savo veiklą vykdo nuo 2008 metų ir nestokoja idėjų bei kūrybinių minčių. Jos ne tik velia, bet ir siuvinėja, mezga, gamina sages, papuošalus, dekoruoja dekupažo technika, bet ir savo patirtimi dalijasi ir su kitomis moterimis.

Minint valstybinę šventę, sunaudojusios 25 kg vilnos ir apie pusę tonos vandens, klubo „Lelija“ moterys nuvėlė Vilkaviškio herbą. Šis herbas didžiausias tokio pobūdžio kūrinys, todėl agentūra „Factum“ įtraukė jį į Lietuvos rekordų knygą. Tačiau tuo platūs užmojai nesibaigė. Minėdamos klubo vienerių metų sukaktį klubietės Vilkaviškio ligoninės Akušerijos skyriaus naujagimiams nuvėlė ir padovanojo 70 porų batukų.
 
Tarp gana netradicinių darbų parodos atidarymo metu buvo galima išvysti ir darželio emblemą su didžiuliu buratinu, ir iš veltų lelijų sukomponuotą šalies vėliavą. Visko ir nesuminėsime, ką išvydome parodoje. Tačiau, kaip pripažino parodos autorės, klubo moteris sieja ne tik tai, kad visos yra kūrybingos, bet ir tai, kad jos nuolat kuria kolektyvinius darbus. Nors jų klubui tik treji m etai, tačiau ne tik kolektyvinių, bet ir individuliai sukurtų rankdarbių buvo pilnas visas muziejus. Tai, ko negalėjo atsivežti, moterys bandė perteikti rodydamos fotografijas. „Žiūrėsime, ką pavyks sukurti klubo penkmečio proga“, - pamąstymais dalijosi klubo vadovė Lilija Navikienė. Ne vienas parodos lankytojas neslėpė susižavėjimo įvairiapusiškais moterų darbais, kuriais muziejuje bus galima pasigrožėti iki balandžio 28 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.