Labdaros renginio svečiai parodė savo dosnumą

Balandžio 15 dieną Zyplių dvare antrą kartą vyko Šakių LIONS klubo labdaros vakaras – aukcionas. Geranoriški rajono žmonės ir svečiai, kolegos iš Norvegijos LIONS klubų labdarai įvairia forma paaukojo apie 10 tūkst. litų, kurie bus padalinti dviems rajono šeimoms ir diabetu sergančių žmonių klubui „Linelis“.

Balandžio 15 dieną Zyplių dvare vyko jau antras Šakių LIONS klubo labdaros renginys – aukcionas. Šių metų renginyje dalyvavo apie 70 dalyvių, jų geranoriškumas niekuo nenusileido praėjusių metų renginiui. Renginio metu buvo surinkta apie 10 tūkst. litų.

Nemenką sumą labdarai paaukojo aukciono dalyviai: jo metu už meno, tautodailės kūrinius buvo surinkta 3,27 tūkst. litų. Dar beveik 1,48 tūkst. litų paaukojo renginio svečiai, aukodami į specialias aukų dėžutes bei stilizuotoje loterijoje. Nors ir nedalyvavo renginyje, bet prie šakiečių  akcijos prisidėjo ir kolegos iš Norvegijos Nesset ir Molde –Fennefjord LIONS klubų.

„Dėkoju visiems, kurie bent kuo prisidėjo rengiant antrąjį labdaros vakarą – aukcioną. Visų jų indėlis svarbus geriems darbams, kurių klubo planuose yra ne vienas“,- po renginio kalbėjo Šakių LIONS klubo prezidentė Daiva Kudule.
 
Nemenką dalį aukciono dirbinių renginiui parūpino lukšietis ir Šakių LIONS klubo narys, seniūnas Vidas Cikana kartu su kolegomis tautodailininkais, kiti menui neabejingi, jį puoselėjantys ar kuriantys šakiečiai ir kitų rajonų gyventojai. Tai Rita Mockeliūnienė, Daiva Jėčienė, Birutė Jakštienė, Vilma Vebeliūnienė, Irena Pipikienė, Regimantas Stanaitis, Vytautas Nartūnas, UAB Dalios Zaleskienės ambulatorija, Asta Gustienė, Saida Šuopienė , Eglė Kurcikevičienė. Linksmus prizus renginio loterijai parūpino ir pernai renginį rėmusi bendrovė „Lukšių pieninė“. Labdaros aukcioną, kaip ir pernai, vedė šakietis Alvydas Grinkevičius ir klubietė Romutė Tarnauskienė.

„Ačiū visiems, prisidėjusiems prie šio vakaro organizavimo. Tai Šakių cirko studija “Šypsena”,  Remigijus Poderis, Inesa Bagdanavičienė, Liepalotų kaimo kapela, Algirdas Jurgilas, Modesta Domeikaitė, Lukšių seniūnijos moterys. Ir tenesupyksta tie, kurių neišvardinau – kiekvieno jų indėlis svarbus. Ačiū visiems už pagalbą ir supratimą“,- kalbėjo D. Kudule.

Diabetu sergančiųjų klubui „Linelis“ diagnostikos juostelių įsigijimui nutarta skirti 2 tūkst. litų. Ir pernykščio labdaros renginio metu remtai Griškabūdžio seniūnijos Bezgėlų šeimai nutarta skirti taip pat 2 tūkst. litų. Kriūkų seniūnijos Gerdžiūnų kaime gyvenančioms sesutėms Arianai ir Dominykai nutarta skirti 5 tūkst. litų. Lėšos dvejus metus bus naudojamos jų akių gydymui ir su tuo susijusioms išlaidoms padengti. Artimiausiu metu klubo vadovybė nutars, kokiu principu labdaros lėšos bus paskirstytos, kad dėl labdarą reglamentuojančių įstatymų šeimos nenukentėtų finansiškai. Dar apie 1,7 tūkst. litų nutarta palikti klubo kasoje – planuojamiems visuomeniniams projektams ir nenumatytiems atvejams, jei kreiptųsi kas nors dėl skubios, bet būtinos pagalbos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.