Paroda bei poezijos skaitymais startavo bibliotekų savaitė

cikanaPraėjusį antradienį Šakių viešojoje bibliotekoje, kaip ir visoje Lietuvoje, startavo nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios metu numatoma aibė renginių rajono bibliotekose. Šį ciklą bibliotekoje pradėjo Vido Cikanos fotografijų parodos atidarymas bei poeto Justino Marcinkevčiaus poezijos skaitymai.

Nuotr. V. Cikaną parodos atidarymo ir asmeninio jubiliejaus proga bibliotekininkų vardu sveikino Šakių viešosios bibliotekos direktorė Regina Ūsienė.

Praėjusį antradienį Žiemos sodo galerijoje vyko poeto Justino Marcinkevičiaus kūrybos „Akimirka, kai amžinas esi“ skaitymai. Literatė Ona Jasinskienė prisiminė jau Anapilin išėjusį tautos dainių, kuriam buvo skirtos rajono poetinio žodžio mylėtojų kurtos eilės, buvo klausomasi aktoriaus Laimono Noreikos skaitomų Just. Marcinkevičiaus kūrinių įrašų. Be to, Šakių viešoji biblioteka išleido specialiai poetui skirtą leidinuką „Šaltinėlio srovė“. Juk taip svarbu, kaip daugelis kalbėjo, nepamiršti ir neprarasti to dvasiškumo, pilietiškumo, žmogiškumo, kokį jautė Just. Marcinkevičius.
 
Renginio metu ne tik eilės skambėjo. Buvo pristatytas ir Vido Cikanos fotografijų ciklas „Ten kur angelai žengia mirštančių spalvų žeme“. Autorius teigė, kad šis ciklas – tai lyg istorija, kupina spalvų, palyginimų, pamąstymų. Fotografijomis netradiciškai kalbama apie Vėlines, mirusiųjų prisiminimą, apmąstymus apie būtį, išėjimą... Visų nuotraukų fone – rudeniniai lapai. Be to, remiantis katalikiškomis dogmomis, ženklais, simboliais bandoma perteikti ir pagrindinių veikėjų – Angelo ir Pietos santykį tarpusavyje bei su supančiu pasauliu. Artėjančio jubiliejaus proga V. Cikaną sveikino ne tik bibliotekininkai, bet ir kultūrininkai, literatai, Lukšių bendruomenė.

Šiais kultūriniais susitikimais tik prasidėjo bibliotekų savaitė. Jos metu rajono bibliotekose vyks daugybė akcijų, parodų, susitikimų, poezijos skaitymų. Tad norintieji tikrai gali atsigręžti į biblioteką, knygą, dvasingumą bei tikrąsias vertybes.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.