Tęsiamos Gitaristų ringo tradicijos

gitaristaiBalandžio 30 dieną Kriūkuose įvyko septintasis, jau tradiciniu tapęs, Gitaristų ringas, kurio sumanytojas, buvęs Kriūkų seniūnijos seniūnas, Viktoras Jakštys jau iškeliavęs Anapilin. Jam atminti ši graži šventė ir toliau rengiama kiekvienais metais.

Nuotr. Gitaristų ringe varžėsi ir skambiomis dainomis klausytojus džiugino dešimt mūsų rajono bei kitų šalies miestų gitaristų.

Šiemet tarpusavyje varžėsi ir skambiomis dainomis klausytojus džiugino dešimt gitaristų, atvykusių ne tik iš mūsų krašto, bet ir iš kitų Lietuvos miestų. Komisija, kurią sudarė Šakių meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis, muzikos mokytoja Ramunė Valaitienė, gitaros mokytojas kaunietis Agnius Rušys bei Šakių rajono gitaristų klubo vadovas Arūnas Danielius, vertino kiekvieno dalyvio pasirodymą pagal šiuos kriterijus: vokalą, atlikimo nuotaiką, grojimo techniką, kūrinio sudėtingumą bei bendravimą su publika.
 
Pirmąją vietą komisija skyrė Gintarui Rudzevičiui, antroji vieta atiteko Gabrielei Motiejauskaitei, trečiąja vieta džiaugėsi Edvardas Masteika, net du kartus ankstesniuose Gitaristų ringuose tapęs nugalėtoju. Be jų savo meistriškumą demonstravo ir gitaras brazdino Irma Baltutytė, Mindaugas Kazla, Jurgita Petkūnaitė, Darius Sabaliauskas, Paulius Švilpa, Laura Zėringytė ir Daiva Virbylaitė.

Prizininkams buvo įteikti diplomai ir piniginiai prizai, kuriuos šiam renginiui įsteigė Seimo narys, kriūkietis Mindaugas Bastys bei Šakių rajono gitaristų klubas, o savivaldybės tarybos narys Kęstutis Smirnovas nugalėtojui padovanojo sporto klubo „Audra“ dovanų kuponą. Visus renginio dalyvius Kriūkų laisvalaikio centro darbuotoja Ingrida Vaitkevičienė ir seniūnė Ona Rakauskienė apdovanojo Padėkos raštais.

Šią gražią tradiciją gitaristai tęs ir kitais metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.