Griškabūdžio bibliotekoje – renginiai vaikams

bibliotekaGegužės 6 dieną Griškabūdžio bibliotekoje vyko popietė ,,Kurkime naujoviškos bibliotekos viziją.“ „Nepaprastai malonu, kad jaunimas nestokoja fantazijos ir noro dalyvauti tokiuose projektuose“, - mintimis dalijosi griškabūdietė Vitalija Ližaitienė.

Nuotr. Skaitytojai akimirkai tapo dailininkais, piešiančiais peizažus pagal J.Aisčio eiles.

Nors dalyvių į šį renginį susirinko nedaug, tačiau jie labai išradingai kompiuterio pagalba bandė įsivaizduoti biblioteką 2020 metais. Visus sudomino Miglės Sakalauskaitės ir Urtės Vilimaitytės kartu kūrtas projektas  ,,Naujoviškos bibliotekos vizija,“ Donatos Laurinaitytės - ,,Biblioteka internete.“

Gausesnis moksleivių – aktyviausių bibliotekos skaitytojų būrys dalyvavo pirmadienį vykusioje popietėje ,,Vaikiškos knygos šventė“.  Pasak bibliotekininkės Verutės Kamštaitienės, jau esame įpratę prie šiuolaikinių technologijų ir naujausias knygas skaitome internete, tačiau kas gali atstoti prisilietimą prie knygos puslapių?
 
Renginio metu Lina Kemežaitė pristatė skaidres, kuriose kūrė bibliotekos ateitį. Popietės vedėjai Urtei Vilimaitytei skaitant eilėraštį ,,Nupiešiu namą,“ renginio dalyviai tapo dailininkais. Jie piešė ne tik namą, bet ir peizažus pagal Jono Aisčio eiles, kurias skaitė Paulius Vanafridas.

Vaikai mielai deklamavo ir savo mėgstamus eilėraščius. Andrius, Vaida, Miglė, Milena, Audrius, Roberta, Erika popietei ruošėsi nuoširdžiai ir noriai. Jie susidomėję klausėsi Vitalijos Ližaitienės pasakojimo apie jos vaikystės knygas – už gerą mokymąsi pirmoje klasėje gautą Donelaičio ,,Metų“ ištrauką, nuo ketvirtos klasės su Anzelmo Matučio autografu išsaugotą ,,Drevinuką.“

Tai ne paskutiniai projektai, rengiami Griškabūdžio bibliotekoje, nes vaikai ne tik prie kompiuterių sėdi, bet ir noriai skaito knygas namuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.