Taikos balandžiais pažymėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną

vaiku_dienaBirželio 1-ąją, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Girėnų bendruomenės ir Zanavykų krašto muziejaus darbuotojai, muziejaus kiemelyje surengė vaikams, jų tėveliams ir seneliams skirtą nuotaikingą šventę.

Nuotr. Šventės metu vaikai nupiešė 61 taikos balandį, kad lengvas jų skrydis išpildytų visas svajones.

Pirmoji vasaros diena prasideda gražia švente - Tarptautine vaikų gynimo diena. 1949 metais Tarptautinėje moterų federacijos sesijoje buvo įteisinta Birželio 1-oji - Tarptautinė vaikų gynimo diena, o pirmą kartą ji paminėta 1950 metais. Šiai dienai paminėti Zanavykų krašto muziejuje vyko graži vaikams ir tėveliams skirta šventė. Jos dalyviai ant kelelio, prie muziejaus, kreidelėmis nupiešė 61 baltą taikos balandį, kurių kiekvienas simbolizuoja metus nuo šios dienos paskelbimo. Šventės rengėjai kalbėjo, kad suaugusieji privalo rūpinantis vaikais, kad jie būtų mylimi, apsaugoti nuo smurto, skurdo, skausmo ir nepriežiūros. Pasaulis pilnas prieštaravimų: šalia amžinųjų vertybių ir atsiveriančių naujų galimybių tyko įvairios grėsmės, žalingų įpročių pavojus. Vaikystė - pats gražiausias ir nepakartojamas žmogaus gyvenimo etapas. Vaikams skirtą šventę parėmė Girėnų bendruomenės centras. Sveikindamas vaikus ir jų tėvelius bendruomenės centro pirmininkas Zigmas Povilaitis pasidžiaugė gražiu ir gausiu jaunimo būriu, augančiu Girėnuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.