„Verpstė“ tęsia savo tradicijas

verpsteBirželio 2 dieną Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos kiemelyje vyko tradicinė, jau 11 – oji, etnografinė šventė, šiais metais skirta tik mokyklos bendruomenei. Joje dalyvavo septynios 6 – 9 klasių komandos, kurios pasirinktą lietuvių liaudies dainą kuo šmaikščiau turėjo interpretuoti scenoje.

Nuotr. Jaunatviškas entuziazmas trykšte tryško scenoje, kojos pačios kilnojosi, bežiūrint į šokančias moksleives.

Nors praėjusiais metais buvo manoma, kad jubiliejinė, dešimtoji „Verpstės“ šventė dėl Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotos mokyklų reformos turėjo būti paskutinė, tačiau Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ir šios gražios šventės organizatorė Alina Staniulienė džiaugiasi, kad gražios tradicijos dar tęsis ne vienerius metus. Pasak jos, šiemet didžiausias dėmesys skiriamas lietuvių liaudies dainai ir jos interpretacijai scenoje.  

Iš tiesų, visos klasės pasirodė labai šauniai ir išradingai, užkrėsdamos susirinkusiuosius juoku ir gera nuotaika. Jaunatviškas entuziazmas trykšte tryško scenoje: tai Jonelis žmonos ieškojo, tai takelis vinguriavo, kur susitiko šiuolaikinė mergelė ir šiuolaikinis bernelis, tai uzboną molinį lyg tyčia, lyg netyčia sudaužė... Kojos pačios kilnojosi. Ne tik patys  šoko, bet ir savo mokytojus, ir garbius svečius iš rajono savivaldybės šokino. Nors pasirodymai buvo vienas už kitą geresni ir sunku buvo išrinkti pačią originaliausią dainos interpretaciją – ši garbė atiteko devintokams už lietuvių liaudies dainą „Buvo gera gaspadinė“.
 
Kiekviena klasė buvo apdovanota tradicinėmis prieverpstėmis, kurias iš medžio pagamino ir išdrožinėjo mokyklos technologijų būrelio vaikinai, vadovaujami mokytojo Stasio Vyšniausko, ir saldžiais skruzdėlynais. Rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė visiems moksleiviams ir mokytojams pasiūlė dienos kaitrą numalšinti ledais, o mokyklos valgyklos darbuotojos šventės dalyvius vaišino kepta duona ir namine gira. Po renginio visi galėjo ne tik atsigaivinti, bet ir pasistiprinti šaltibarčiais su karštomis šutbulvėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.