Susitiko su vadybininku

heibasRugpjūčio 27 dieną Zyplių dvare įvyko susitikimas su „Jaunųjų amerikiečių” vadybininku Michaeliu Heibu, kuris Lietuvoje ir mūsų rajone viešėjo jau antrąjį kartą.

Nuotr. V. Leveckytė džiaugiasi, kad M. Heibas Lukšiuose viešėjo jau antrą kartą. Jis lukšiečiams negailėjo komplimentų.

M. Heibas rajone lankėsi per projektų „Vartai į Baltijos šalis“ bei „Kartu į ateitį“ pristatymus, kai baigiamais šou, nepalikdamas abejingų, vyko Šakiuose. Amerikietis negailėjo komplimentų Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokiniams bei mokytojams. Pasak jo, mokykla gali didžiuotis turėdama tiek daug talentingų vaikų.

Kaip pasakojo Lukšių V. Grybo gimnazijos mokytoja ir viena iš projekto iniciatorių Vilija Leveckytė, pažintis su šiuo žmogumi užsimezgė dar 2010 metų spalio mėnesį, kai Lukšių gimnazistai ir trys mokytojos lankėsi „Grėtės Unrein“ mokykloje Jenoje, Vokietijoje. „Kadangi „Jaunųjų amerikiečių“ veikla, darbo metodai yra labai įdomūs bei smagūs ir kaip mes įsitikinome patys - abejingų nelieka, tikimės, jog „Jaunieji amerikiečiai“, viešėję Lukšiuose ir Lietuvoje, aplankys ir kitas šalies mokyklas. Ateityje gal dar kartą sugrįš į Lukšius“, - kalbėjo V. Leveckytė. Tad Zypliuose vykusio susitikimo tikslas - norinčias mokyklas supažindinti su amerikiečių veikla, pabendrauti su vadybininku, užmegzti kontaktus.
 
Po susitikimo su M. Heibu mintis pasikviesi „Jaunuosius amerikiečius“ gimė Jurbarko ir Marijampolės miestų atstovams. Viena iš Šakių mokyklų taip pat mąsto apie šią galimybę.

Taigi, jei viskas bus gerai, ateinančiais metais „Jaunieji amerikiečiai“ vėl mus aplankys.

Daugiau informacijos apie juos galima rasti svetainėse: www.youngamericans.org  arba susisiekti su V. Leveckyte el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.