Rajono pedagogai šventė profesinę šventę

sapoliene_bastysAsta GVILDIENĖ

Praėjusį trečiadienį Lietuvos pedagogai šventė profesinę šventę. Tarptautinę mokytojų dieną rajono švietimiečiai įvairiais renginiais savo mokyklose ir darželiuose pradėjo minėti jau nuo praėjusio penktadienio, o pirmadienį visi gausiai susirinko Šakių kultūros centre. Kaip visuomet pedagogams buvo išdalinta gausybė rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Vydos Pranckevičienės sveikinimų, o šiemet ir aštuoni Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus Padėkos raštai.

Nuotr. Seimo narys M.Bastys Padėkos raštą įteikė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorei N.Šapolienei.

Pasveikino mokytojus senjorus

Rugsėjo 30 dieną Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos bendruomenė nepamiršo su Mokytojų diena pasveikinti savo kolegų senjorų, ilgus metus išdirbusių vienintelėje Šakių miesto Zigmo Angariečio vidurinėje mokykloje, šiandien jau išėjusių į užtarnautą poilsį. Po Šv.Mišių Šakių Šv.Jono Krikštytojo bažnyčioje, mokytojai senjorai aplankė jau mirusių savo kolegų kapus, uždegė žvakeles ir papuošė juos gėlėmis.
 
Vakare prie kavos puodelio juos pasitiko ir pasveikino „Aukuro“ pagrindinės mokyklos bendruomenė. Čia jie ne tik apžiūrėjo vis gražėjančias mokyklos patalpas, galėjo pasivaikščioti taip gerai pažįstamais koridoriais, bet ir pasidalijo šventės įspūdžiais, čia prabėgusių dienų prisiminimais. Pasak Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojos Alinos Staniulienės, tai jau antras toks renginys, pirmasis buvo suorganizuotas bene prieš septynerius metus. „Džiugu, kad mokytojai ir toliau išlikę tokie pat aktyvūs bendruomenės nariai ir turi daugybę gražių planų ateičiai“, - pasakojo ji. Pasirodo, pensijinio amžiaus sulaukę pedagogai nenori sėdėti sudėję rankų - jie planuoja dalyvauti visuomeninėje veikloje įkurdami Mokytojų senjorų klubą.

Ordinai varpiečiams

Mokytojų dienos šventė Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje išskirtinė ir, galima sakyti, dviguba šventė. Varpiečiai šventė ne tik savo 21 – ąjį gimtadienį,  tradiciniu tapusį Grand Balių, bet ir iš anksto pasveikino mokytojus su profesine švente. Padėkos raštus jiems įteikė rajono savivaldybės meras J.Bertašius ir jo pavaduotoja R.Rauktienė, o praėjusiais metais 20 – mečio proga įsteigtus „Varpo“ ordinus už ypač didelius nuopelnus savo mokyklai Algirdui Ulinskui, Vitalijai Venienei, Vilijai Meškaitienei ir Algimantui Vorevičiui įteikė direktorius Vitas Daniliauskas. Iš tiesų, šie mokytojai žinomi ne tik mūsų rajone, apie juos kalbama respublikinio ir netgi tarptautinio lygio renginiuose.

Padėka rajono pedagogams

Bendra rajono mokytojų šventė šiemet iškilmingai paminėta praėjusį pirmadienį. Kaip ir kiekvienais metais į Šakių kultūros centro salę gausiai susirinko rajono bendrojo lavinimo mokyklų ir darželių pedagogai. Eilėmis juos sutiko Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos skaitovai, dėkodami ne tik už suteiktas žinias, bet ir už širdies šilumą, išdalintą pamokų metu.

Su profesine švente mokytojus sveikino rajono savivaldybės meras J.Bertašius ir jo pavaduotoja R.Rauktienė, įteikdami gausybę Padėkos raštų mokytojams už dalyvavimą projekte „Besimokančių mokyklų tinklai“, už ilgalaikį pedagoginį darbą ir nuoširdų darbą su mokiniais, už bendražmogiškų vertybių ugdymą ir bendruomenės telkimą, už darbą ugdant jaunąją kartą, gerosios patirties sklaidą ir metodinę veiklą.

Pasak mero, jam didelė garbė įteikti švietimo ir  mokslo ministro G.Steponavičiaus Padėkos raštus net aštuoniems, ypač nusipelniusiems rajono mokytojams: Vidai Jarašiūnienei, Povilui Piešinai, Nijolei Bitinienei, Irenai Prūsaitienei, Vytautui Kaunui, Virginijai Kasparaitienei, Danutei Skaisgirienei ir Skirmantei Janulaitienei. Šiltu žodžiu jis paminėjo ir praėjusį šeštadienį į  Lukšių Vinco Grybo gimnaziją atvykusią savanorę amerikietę, kuri čia dirbs anglų kalbos mokytojų asistente.

Švietimo ir sporto skyriaus Padėkos raštų gausa neatsiliko nuo savivaldybės mero, todėl, kad įteikimas neužtruktų, jie buvo perduoti  mokyklų vadovams. Vedėja V.Pranckevičienė eilėmis prabilo į visus kolegas mokytojus, kviesdama neskubėti išeiti, juk ne kasdien vienoje vietoje susirenka visi rajono pedagogai, ir pasimėgauti „4tango“ koncertu.

Šventėje dalyvavęs Seimo narys Mindaugas Bastys šį kartą buvo konkretus. Trumpais sveikinimo žodžiais kreipęsis į visus rajono pedagogus, už atiduodamą dėmesį ateinančiai kartai ir dalyvavimą projekte „Vartai į Baltijos šalis“ jis Padėkos raštą įteikė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorei Nijolei Šapolienei.

Mokytojus linksmino „4tango“ kolektyvas: Kristina Žebrauskaitė, Birutė Bagdonienė, Donatas Bagurskas ir Feliksas Zakrevskis, atliekantis instrumentinę visų stilių tango muziką, kurios neįsivaizduoja be dainavimo ir šarmingojo Vilniaus tango akademijos įkūrėjo Eduardo Gimenez šokio. Po šventės rajono savivaldybės meras visus šventėje dalyvavusius pedagogus asmeniškai vaišino taure šampano ir saldainiais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.