Senuosiuose Sudargo kultūros namuose - atgimimas

grinaiciaiPraėjusio ketvirtadienio vakarą smagi šventė nuaidėjo seniai daugelio Sudargo gyventojų pamirštuose kultūros namuose. Čia įvyko Grinaičių žemės ūkio bendrovės didžiųjų darbų pabaigtuvių šventė bei bendruomenės centro „Naujasis Sudargas“ naujų planų, skirtų kultūros namų atgaivinimui, aptarimas.

Nuotr. Derliaus šventės sūkuryje Grinaičių žemės ūkio bendrovės vadovas V. Januškevičius (antras iš dešinės) ir A. Januškevičius sveikino šiemet garbingus jubiliejus šventusius bendrovės narius.

Darganotą lapkričio 24 dienos vakarą Sudargo centre esančių kultūros namų, priklausančių verslininkams broliams Vytui, Alvydui ir Almantui Januškevičiams, languose įsižiebė šviesa, skelbianti apie čia prasidedantį  kultūrinį gyvenimą. Po daugelio metų pertraukos kultūros namuose šurmuliavo Grinaičių žemės ūkio bendrovės, vadovaujamos verslininko Vyto Januškevičiaus, darbų pabaigtuvių šventė. Kaip ir dera šventėms, čia nestigo geros nuotaikos ir puikių emocijų. Su švente pirmasis sveikino V. Januškevičius. Verslininkas linkėjo gerų tarpusavio santykių, vieningumo. Jis pasveikino bendrovės žmones, šiemet švenčiančius garbingus jubiliejus. Tai 50-metį šventę Gintas Gerdavaitis, Jonas Vaitkevičius, Andrius Sinkus ir 45-erių metų sukaktį minėjusi Birutė Vaitkevičienė. Bendrovės vadovas V. Januškevičius Padėkos raštą įteikė ir Šakių evangelikų liuteronų parapijos klebonui kunigui Virginijui Kelertui. Kunigas dėkojo Januškevičių šeimai, kuri Sudargo krašte įkūrė kelias dešimtis darbo vietų. „Mūsų bažnyčia yra šalia, todėl dėkoju už gerą kaimynystę“, -šventėje kalbėjo kunigas V. Kelertas.
 
Tačiau pagrindinis šio susitikimo akcentas – kultūros namai. Kaip žinia, pastaruoju metu išskirtinis, nuostabiais piliakalniais garsėjantis Sudargo miestelis tapo nesibaigiančių ginčų dėl naujų kultūros namų statybos objektu. Tad, kol didžioji dalis sudargiečių, pasidalijusių į dvi priešiškas stovyklas ginčijasi, kur turėtų iškilti naujieji kultūros namai, kita žmonių dalis, subūrusi naują bendruomenės centrą „Naujasis Sudargas“, džiaugiasi šią savaitę prasidėjusiu remontu. Jau šią savaitę pastatas pasipuoš naujais langais, po to planuojama tvarkyti ir kultūros namų didžiąją salę. Bendruomenės centro „Naujasis Sudargas“ įkūrimo iniciatorius V. Januškevičius susirinkusiųjų prašė išsakyti savo svajones, kas ateityje turėtų vykti pradėtuose remontuoti kultūros namuose. Daugelis bendruomenės narių išreiškė norą, kad savaitgaliais vyktų jaunimo diskotekos. Išgirdęs tokį pageidavimą, V. Januškevičius prižadėjo, jog šokiai tikrai bus, nes aparatūra jau yra. Norų buvo išsakyta labai daug ir pačių įvairiausių: nuo diskotekų jaunimui iki pirtelės įrengimo. Panašu, jog daugelio svajonių įgyvendinimas priklausys nuo dar tik pernai įsikūrusios bendruomenės centro „Naujasis Sudargas“ narių bei šio centro įkūrimo iniciatorių brolių V., A. ir A. Januškevičių. Sudargo krašto žmonės kviečiami jungtis prie naujojo bendruomenės centro ir vieningai siekti atgaivinti šio krašto kultūrinį gyvenimą. Prisidėti prie centro veiklos norą jau pareiškė Knygnešystės muziejaus steigimo grupė, vadovaujama Juozo Gylio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.