Varlių kolekcionieriai susivienijo bendrai kūrybinei veiklai

varles2Praėjusį šeštadienį Zyplių dvaro keramikos dirbtuvėse vyko Kolekcionuojančių varles asociacijos pleneras. Jame dalyvavo ne tik devyni KVA nariai, bet ir jų artimieji bei draugai, panorę iš molio nusilipdyti po žavią varlytę.

Nuotr. Kolekcionuojančių varles asociacijos nariai ir jų artimieji azartiškai įsitraukė į kūrybinį procesą – kiekvienas iš molio nulipdė po varlę.

Pasak Kolekcionuojančių varles asociacijos prezidentės Redos Pečiulienės, idėja kiekvienam nusilipdyti po molinę varlytę kilo vasaros sąskrydžio metu. Keramikė Eglė Kurcinkevičienė supažindino kolekcionierius su molio savybėmis, pamokė, kaip jį „prisijaukinti“.

„Iš pradžių buvo nuspręsta, kad varlytes lipdys tik Kolekcionuojančių varles asociacijos nariai, tačiau  labai greitai azartą pagavo ir kartu atvykę artimieji bei draugai, - pasakojo R.Pečiulienė. – Pleneras baigėsi tuo, kad visi mielai įsitraukė į kūrybinį procesą. Keramikei teks išdžiovinti, išdegti ir žaliai nuglazūruoti mūsų varlytes.“

KVA prezidentė prasitarė, kad nenorėtų apsiriboti vien tik sau malonia veikla. Ieškoma būdų, kaip asociacija galėtų prisidėti prie žaliųjų judėjimo „Gelbėkit varles!“ Tai būtų daug naudingesnė ir prasmingesnė veikla, nei dalyvauti asociacijos sąskrydžiuose ir  vakarėliuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.