Pasipuošusi žaliaskarė pasveikino darželinukus

darzelis_egluteŠventinė nuotaika jaučiama ne tik Šakių miesto gatvėse, mokyklose, parduotuvėse ir kitose įstaigose. Švenčių laukimu gyvena ir Šakių rajono vaikų lopšelio-darželio ,,Klevelis“ bendruomenė.

Nuotr. Mažieji auklėtiniai su pasakos herojais nykštukais džiaugėsi darželio kieme papuošta eglute.

Gruodžio 7- ąją, skambant kalėdinei muzikai, darželio kieme vaikučiai išvydo plačiaskarę eglutę. Ji buvo pasipuošusi įvairiaspalviais burbulais, o aplinkui šoko pasakos „Snieguolė ir septyni nykštukai“ herojai nykštukai: Gudrutis, Čiaudutis, Niurzgutis, Drovutis, Žvaigždutis ir Linksmutis, į lauką pasikvietę pro langus žiūrinčius vaikučius. Nors mažiesiems auklėtiniams pirmą kartą darželio teritorijoje papuošta žaliaskarė buvo didelis netikėtumas, tik išėjus į kiemą, žiema visus pasveikino su pirmuoju sniegu.

Vaikai džiaugėsi linksmais nykštukais, puošnia eglute, šoko, žaidė, gaudė purias snaiges ir nuoširdžiai dėkojo darželio auklėtojoms už spalvingai papuoštą plačiaskarę.
 
Atsisveikindami nykštukai prašė vaikučių saugoti ir globoti eglutę bei linkėjo visiems linksmų, džiaugsmingų artėjančių švenčių.

Nykštukai (auklėtojos) ir vaikučiai dėkingi Sintautų kultūros centro vadovei Laimai Girdauskienei už suteiktą galimybę mažuosius pradžiuginti kalėdine puošmena.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.