Vaikų namų auklėtiniai sulaukė kalėdinių dovanų iš Švedijos

vaikuKalėdos – stebuklų ir dovanų metas. Praėjusį trečiadienį jų jau sulaukė Šakių vaikų namų auklėtiniai. Čia atvyko tikrų tikriausio Kalėdų Senelio patikėtinis iš Švedijos. Tai daugelį metų dovanomis vaikus džiuginantis Ulfas Johanssonas iš Simrishame parapijos.

Nuotr. Kalėdų Senelio dovanos buvo tokios didžiulės, kad ne visi vaikučiai jas galėjo patys panešti.    


Kartu su Ulfu Johanssonu šiais metais į Šakių vaikų globos namus atskubėjo ir keturi jo padėjėjai - Oskaro parapijos atstovai iš Stokholmo. Tai Margaret Jaderberg, Kristina Uhr, Gota Glemme ir Henrik Lundquist. Jie surengė vaikams nuostabų adventinį vakarą su Kalėdų Senelio dovanomis ir vaišėmis.

Pasak Šakių vaikų namų direktoriaus Virginijaus Kelerto, Švedijoje gyvenančiam Seneliui vaikai parašė laiškus su savo norais, kokias dovanas norėtų gauti šiais metais ir su nekantrumu laukė jo patikėtinio Ulfo Johanssono atvykimo. Jie net pradėjo abejoti, ar, neiškritus sniegui, jis elniais pakinkytomis rogėmis galės įveikti tokį tolimą atstumą į Lietuvą? Nejaugi garbaus amžiaus sulaukęs vaikų numylėtinis galėtų kažką kitą įpareigoti atnešti jų dovanas?
 
Tačiau ne veltui Kalėdos yra stebuklų metas ir per jas pildosi visos svajonės. Nespėjus sudegti trečiajai Advento žvakelei – Ulfas Johanssonas jau ir čia. Ir su visomis vaikų pageidautomis dovanėlėmis. Pati gražiausia - jų įteikimo akimirka. V.Kelerto teigimu, nepaprastai smagu matyti spindinčias vaikų akis. „Jose - džiaugsmas, nuostaba, dėkingumas... , - kalbėjo jis. -  Viskas taip tikra ir nė truputėlio apgaulės. Tokios akimirkos praskaidrina ne tik mažųjų, bet ir suaugusių gyvenimą. Nepaprastas jausmas apima, kai kartu gali išgyventi didelės laimės pojūtį.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.