Suplasnojo dar šeši Gerumo angelai

aukosGruodžio 20 dieną Šakių „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje vyko jau tradiciniu tapęs labdaringas kalėdinis koncertas „Ant angelo sparnų gerumas supas“. Jo metu buvo ne tik aukojami pinigai, prieš Kalėdas pasieksiantys sunkiau besiverčiančiose šeimose gyvenančius moksleivius, bet ir šeštąjį kartą mokyklos bendruomenės nariams buvo išdalintos „Gerumo angelo“ nominacijos.

Nuotr. Labdaringo koncerto „Ant angelo sparnų gerumas supas“ metu šiemet sunkiau besiverčiančių šeimų vaikams buvo suaukoti 1075 litai.

Pasak „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriaus Rolando Kučiausko, per penketą metų buvo įteikta 50 „Gerumo angelo“ nominacijų. Dvi nominantės, šios mokyklos bendruomenės narės, Eglė Pieniutaitė ir Gailutė Bimbienė, jau iškeliavusios Anapilin,  buvo pagerbtos tylos minute.

Pirmieji du Gerumo angelai iš R.Kučiausko rankų nutūpė į aktyvių mokyklos moksleivių Milonos Janeikaitės ir Redos Vaičiūnaitės delnus už tai, kad joms ne tas pats, kaip gyvena mokyklos bendruomenė, už tai, kad savo iniciatyva jos uždega ir kitus, paįvairindamos gyvenimą įvairiais renginiais.

Nominaciją „Namai, kurie laukia“ buvo pakviestas įteikti rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius. Su didžiausiu džiaugsmu už meilę ir namų šilumą „Gerumo angelas“ buvo perduotas antroko Manto globėjams Nidai ir Vidmantui Čepaičiams.  
 
Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos mokytoja Vitalija Gudzinevičienė pristatė  nominaciją „Už nesavanaudišką gerumą“, kuri už geranoriškumą ir sportinių renginių finansinę paramą buvo įteikta bendrovei „Agrogimas“, vadovaujamai Vido Jonaičio.

Nominacija „Aš galiu“ su Gerumo angelo sparnais nusileido į buvusio mokyklos moksleivio Vytauto Žemaitaičio rankas. Pasak nominaciją įteikusios buvusios auklėtojos Aidutės Žemaitienės, jis visuomet liks „Aukuro“ bendruomenės nariu, pasiruošusiu padėti įgyvendinti visas svajones.

„Tikra tiesa, kad grožis išgelbės pasaulį“, - kalbėjo mokyklos bibliotekininkė Birutė Šalkauskienė, iškeldama dvasingumą ir vidinį žmogaus grožį prieš išorės blizgesį. Nominaciją „Už nuoširdumą“ ji įteikė buvusiai mokytojai, šiuo metu dirbančiai raštinės vedėja, Ivetai Žilaitienei už nuoširdžią šypseną ir gerą žodį visiems ją supantiems žmonėms.

Gerumo nominacijas scenoje keitė aukuriečių moksleivių ir mokytojų kalėdinis koncertas: dainos, šokiai ir net cirko artistų pasirodymai. Kaip jau įprasta, savotiška renginio kulminacija tapo labdaros gestas. Mokyklos tarybos pirmininkė Jūratė Poderienė visiems susirinkusiesiems dėkojo už geranoriškas aukas. Šiemet koncerto metu buvo surinkti 1075 litai. Jie bus skirti mokyklos bendruomenės sunkiau besiverčiančių šeimų vaikų šventinių dienų praskaidrinimui. Viena iš organizatorių, „Aukuro“ pagrindinės mokyklos pavaduotoja Alina Staniulienė teigė, kad jiems bus nuperkamos dovanėlės, apmokamos kelionės ar bilietai į koncertus, į kuriuos daugelis klasių vyks kalėdinių atostogų  metu.

Žmogaus širdis – bekraštė ir neišmatuojama, kaip Visata. Kiek savęs išdaliname, tiek mūsų ir lieka. Apsidairykime aplinkui, kiek daug šalia mūsų Gerumo angelų. Ir kiek daug galimybių tapti vienu iš jų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.