Dovanojo kalėdinį stebuklą

kaledu_senelisTapo norma, kad mūsų visuomenėje geri darbai pastebimi tik prieš artėjančias didžiąsias metų šventes. Gerų žmonių dėka belaukiant švenčių prisimenami ir atokių kaimų sunkiai besiverčiančių šeimų mažiausieji vaikučiai. Trečius metus iš eilės Kriūkų seniūnijos mažyliams kalėdinį stebuklą dovanoja Rasa ir Dennis Vogelius.

Nuotr. Jau trečius metus iš eilės Kriūkų seniūnijoje sunkiai gyvenančių šeimų ikimokyklinio amžiaus vaikučiai turėjo progą susitikti su Kalėdų seneliu.

Danės ir Vytauto Pranaičių dukra Rasa Vogelius negali pamiršti Kriūkų krašto, kur praleido visas gražiausias vaikystės ir jaunystės vasaras. Ne vienerius metus gyvenusi Danijoje, kur sutiko savo gyvenimo žmogų Dennį, o dabar gyvenanti Vilniuje Rasa ir šiandien neabejinga širdžiai mielam kraštui. „Penkerius metus pragyvenome Danijoje. Vienintelė vieta, kur norisi grįžti – tai yra Kriūkai“, - kalbėjo dabar Vilniuje gyventi Rasa. Panašu, jog dabar savo meilę šiam kraštui Rasa ir Dennis atiduota dovanodami džiaugsmą mažiesiems šio kaimo vaikams. Jau trečius metus iš eilės Kriūkų seniūnijoje gyvenančių sunkiai besiverčiančių šeimų ikimokyklinio amžiaus vaikučiai geros valios žmonių dėka susitinka su Kalėdų seneliu, dovanojančiu jiems įspūdingas dovanas. Apskritai tokią idėją - rengti kalėdinius renginius vaikučiams inicijavo Rasos vyras Dennis. „Čia yra labai daug žmonių, kuriems neužtenka pinigų nupirkti vaikams dovanų. Danijoje yra tradicija surengti Kalėdas vaikams. Galvoju, kad ir Lietuvoje tai reikia padaryti. Vaikams reikia šilumos. Matau, kad čia yra daug liūdnų vaikų“,- kalbėjo Dennis. Pasak R. ir D. Vogelius, džiaugsmą mažiesiems jie daro visiškai nieko nelaukdami, nesitikėdami padėkos. Jie įsitikinę, jog apskritai reikia išmokti prisiimti atsakomybę už augančius vaikus. Pasak R. Vogelis, norisi, kad mažieji pajustų bendruomeniškumą. „Galbūt miesto vaikai daugiau privilegijuoti visokiais renginiais. Tačiau šie vaikai neturi kur daugiau nueiti. O čia susirenka iš vienkiemių“,- kalbėjo Rasa, tikėdamasi, jog bendruomeniškumo ugdymas jaunimą sulaikys nuo emigravimo į svečias šalis.
 
Net 29 ikimokyklinio amžiaus vaikučiai, gyvenantys sunkiai besiverčiančiose šeimose, palydėti mamyčių, linksmai nusiteikę žaidė su Kalėdų seneliu bei kiškučiu. Tuo tarpu renginio rėmėjai R. Ir D. Vogelius nuoširdžiai džiaugėsi vaikų šypsenomis ir krykštavimu. „Jeigu žiūrėti plačiau, tai šie vaikučiai yra privilegijuoti, kad gyvena tokioje gražioje vietoje, gryname ore. Be to, jie valgo sveiką maistą, už kurį miesto žmonės moka didelius pinigus. Norėčiau palinkėti, kad jų būtų kuo daugiau, kad užaugtų sąžiningi žmonės, kad mylėtų savo kraštą“,- linkėjo R. Vogelius. Beje, anot jos, surengti šventę vaikams nėra taip jau ir brangu. Suorganizuoti renginį geradariams padėjo Kriūkų moterų klubas ir seniūnija. Jau trečius metus ikimokyklinio amžiaus vaikučiams kalėdinius stebuklus dovanojantys R. Ir D. Vogelius ateityje planuoja įtraukti ir čia gyvenančius pensininkus. Kriūkų kultūros namuose surengta švente džiaugėsi ir vaikučių tėveliai, kurie dėkojo šventės rėmėjams, kad jų vaikai susitiko su tikruoju Kalėdų seneliu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.