Senojoje Jurbarko cerkvėje prabilo šakiečių paveikslai

rugyte_mokinesVasario 28 dieną Jurbarko parodų ir koncertų salėje buvo atidaryta mūsų krašto dailininkės Lolitos Rūgytės ir jos mokinių, Šakių Meno mokyklos dailės skyriaus ketvirtokių Mortos Burdilauskaitės ir Marijos Rinkevičiūtės tapybos darbų paroda. Tai jau antroji šakietės paveikslų paroda, kurią pasiūlė surengti  Jurbarko krašto muziejus.

Nuotr. Dailininkė L.Rūgytė džiaugėsi galimybe senojoje Jurbarko cerkvėje surengti tapybos darbų parodą kartu su savo mokinėmis M.Burdilauskaite (dešinėje) ir M.Rinkevičiūte.

Pačios dailininkės teigimu, senojoje Jurbarko cerkvėje savo tapybos darbus ji eksponavo prieš devynerius metus. Tad labai džiugu, kad po kurio laiko ir vėl čia savo spalvomis ir neįprastomis idėjomis prabilo šakiečių paveikslai. Kadangi parodų salėje telpa 40 eksponatų, L.Rūgytė prie šios parodos pasiūlė prisidėti ir savo mokinėms, su kuriomis kartu dirbo „Meno vaivorykštės“ dienų metu. Tad šalia 32 dailininkės paveikslų  galima pamatyti ir 4 Mortos bei 3 Marijos tapybos darbus.

Į parodos atidarymą susirinkę jurbarkiečiai turėjo ne tik kur akis paganyti, bet ir pasiklausė puikios muzikos. Ne tik kūrybingai tapanti, bet ir ne mažiau gražiai fortepijonu skambinanti Marija žiūrovams padovanojo muzikinį kūrinį. Pasak L.Rūgytės, jiems netrūko ne tik dailės mėgėjų dėmesio, kurie domėjosi, kaip gimsta paveikslai, kokie įkvėpimo šaltiniai skatina kurti, kaip jauni žmonės pasuka kūrybos keliu, bet ir gausaus žurnalistų būrio. Parodos atidarymą filmavo ir Jurbarko televizija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.