Nušurmuliavo nuotaikinga medžioklės sezono uždarymo šventė

medziotojaiŠeštadienį Griškabūdžio medžiotojų būrelio stovyklavietėje tradiciškai nuaidėjo medžioklės sezono uždarymo šventė, subūrusi gražų medžioklės mėgėjų būrį. Įvairių būrelių atstovai šventėje varžėsi dėl taikliausio šaulio vardo. Be to, sveikinimų raštais buvo pagerbti sukaktis šventę medžiotojai.

Nuotr. Medžioklės sezono uždarymo šventėje sportingo varžybose dalyvavo 11 medžiotojų būrelių nariai.

Išdalinti sveikinimai

Šiųmetės medžioklės sezono uždarymo šventės organizatorius džiugino ne tik puikus pavasario oras, bet ir gausus susirinkusių dalyvių skaičius. Oficialios šventės atidarymo metu Medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Alfredas Vigelis pasveikino visus susirinkusiuosius ir pakvietė tylos minute pagerbti Amžinojo poilsio išėjusius medžiotojus. Netrukus A. Vigelis pristatė naują Medžiotojų ir žvejų draugijos simbolį. „Yra naujai sukurta emblema - simbolis su danieliaus atvaizdu. Kaip žinia, jų aklimatizaciją rajone pradėjome 2009 metais. Šiandien šią aklimatizaciją sėkmingai užbaigėme. Į laisvę paleidome 126 danielius. Kai kas sakė, kad esame bepročiai. Tačiau šiandien jų populiacija jau skaičiuojama iki 200. Todėl ir naujasis draugijos simbolis - su danieliaus galvos atvaizdu“,- kalbėjo A. Vigelis. Po iškilmingo draugijos vėliavos pakėlimo, kaip ir dera šventėms, buvo prisiminti ir pasveikinti sukaktuvininkai. Draugijos vardu sveikinimo raštas įteiktas Jankų medžiotojų būrelio aktyviai narei Neringai Šarauskienei ir Gerdžiūnų būrelio nariui Sigitui Stanaičiui.
 
Medžiotojų šventę savo vizitu pagerbė rajono meras Juozas Bertašius su žmona Genovaite, Seimo nariai Bronius Bradauskas ir Mindaugas Bastys. Jis pabendrauti su rajono medžiotojais atvyko irgi netuščiomis. Kraštietis politikas garbingų jubiliejų proga pasveikino Bronių Sinkevičių, atšventusį 70-metį ir tokį pat jubiliejų paminėjusį Algį Kabacevičių. Kiek kuklesne - 55-mečio proga Seimo narys pasveikino Romą Dabrilą. Politikas B. Bradauskas susirinkusiems medžiotojams priminė apie nuolat diskutuojamą medžioklės įstatymą bei paragino balsuoti už socialdemokratus, kurie esą pasirūpins, kad minėtas įstatymas medžiotojams nekeltų problemų.

Išaiškinti taikliausieji

Paskutinį kartą, prieš išvalant šautuvus, medžiotojai buvo pakviesti akies taiklumą išmėginti sportingo - skriejančių taikinių šaudymo varžybose. Varžybose dalyvavusių 11 būrelių, kiekvienam jų atstovavo po penkis medžiotojus. Trijų taikliausiai šaudžiusių medžiotojų rezultatai buvo susumuojami ir vertinami. Taip komandinėje įskaitoje pirmąją vietą laimėjo Jankų medžiotojų būrelis, surinkęs 53 taškus. Antroji vieta atiteko Sudargo medžiotojų būreliui, surinkusiam 48 taškus, trečioji – Griškabūdžio medžiotojų būreliui (46 taškai). Sportingo varžybose varžėsi ir moterys. Daugiausiai – 15 taškų surinkusi Gerdžiūnų medžiotojų būrelio narė Raminta Bastytė iškovojo pirmąją vietą. Šešiais taškais nuo pirmosios vietos laimėtojos atsilikusi Jankų medžiotojų būrelio narė N. Šarauskienė iškovojo garbingą antrąją vietą. Trečia liko Baltkojų būrelio medžiotoja Rima Pranaitytė. Asmeninėje įskaitoje taikliausio šaulio vardas atiteko Jankų medžiotojų būrelio nariui Virmantui Olekai, antru peršaudymu surinkusiam 20 taškų. Vienu tašku atsiliko ir antrąją vietą užėmė Laurynas Suodaitis iš Sudargo medžiotojų būrelio. Trečioji vieta atiteko Vidui Kriščiūnui iš Griškabūdžio būrelio.

Dėl geriausiojo šaulio vardo varžėsi du profesionalai iš Medžiotojų ir žvejų draugijos. Pirmąją vietą laimėjo 22 taškus surinkęs Benas Kriščiūnas. Jam nusileido Vitalis Morkūnas, į skriejančius taikinius pataikęs 19 kartų.   

Novos upės apsupty rajono Medžiotojų ir žvejų draugijai priklausančių būrelių komandos viena už kitą įdomiau įsirengė stovyklavietes, kuriose demonstravo sumedžiotų laimikių trofėjus, bei kulinarinius sugebėjimus. Būrelių pastangas vertino speciali komisija, kuri rinko gražiausią bei draugiškiausią stovyklavietę. Taigi linksmiausios stovyklavietės vardą pelnė Jankų medžiotojų būrelis, o geriausiai stovyklavietę įsirengė šiemet pirmą kartą medžiotojų šventėje dalyvavęs Plokščių medžiotojų klubas „Žalgiris“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.