Kudirkos Naumiestyje – galvosūkių sprendimo turnyras

sudokuBalandžio 14 dieną Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje vyko Sudoku galvosūkių sprendimo turnyras „Sudokiada – 2012“, kuriame savo jėgas išbandė dvylika dalyvių.

Nuotr. Galvosūkių sprendimo turnyre jėgas išbandė dvylika Sudoku galvosūkius spręsti mėgstančių dalyvių.

Nors Vinco Kudirkos gimnazijoje toks renginys buvo organizuotas ne kartą, šįkart aktyvus kryžiažodžių sprendėjas naumiestietis Mindaugas Kuras ir OHO grupės kryžiažodžių žurnalų redakcija nusprendė suorganizuoti turnyrą Lietuvos mastu. Tačiau iš anksto užsiregistravo vos keletas suvalkiečių. Nenorėdama sužlugdyti renginio, prie kryžiažodžių sprendimo prisidėjo ir žurnalų redakcija, tad iš viso turnyre jėgas išbandė dvylika Sudoku galvosūkius spręsti mėgstančių dalyvių.

Moksleiviai ir suaugę varžėsi atskirose kategorijose, dviejuose „kėlinukuose“. Pertraukos metu didžioji dalyvių grupė aplankė Vinco Kudirkos muziejų ir susipažino su miestelio istorija.

Moksleivių kategorijoje pirmąją vietą iškovojo ir Šakių rajono savivaldybės įsteigtą taurę bei kitas atminimo dovanas laimėjo Vinco Kudirkos gimnazijos antrokė Justė Kuizaitytė. Antrąją vietą užėmė gimnazijos pirmokė Evelina Kuraitė, trečiąją vietą laimėjo šakietė Eglė Morkevičiūtė. Į finalinį trejetuką nepateko šakiečiai Ineta Diržiūtė ir Augustas Masaitis.
 
Suaugusiųjų kategorijoje OHO redakcijos įsteigtas taures bei kitas atminimo dovanas laimėjo pirmą vietą iškovojęs marijampolietis Vaidas Aleknavičius, antrą vietą užėmė marijampolietis Algimantas Plauska, trečioje vietoje liko rajono tarybos narys Kęstutis Gudelevičius. Seimo narės Onos Valiukevičiūtės įsteigtus prizus laimėjo moksleivių kategorijoje geriausiai pasirodžiusi Justė Kuizaitytė ir kryžiažodžių asas Vaidas Aleknavičius. Gimnazijos įsteigtą specialų prizą direktoriaus pavaduotoja Vidmanta Venciuvienė įteikė jauniausiai turnyro dalyvei, pirmokei Ramintai Butkutei, besivaržiusiai moksleivių kategorijoje ir gavusiai tik vieną vienintelį tašką. Kadangi mažoji Raminta nepabūgo susirungti su didžiaisiais entuziastais, jai padovanotos ir leidyklos „Kalendorius“ įsteigtos knygelės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.