Neformalioje aplinkoje geriausiesiems išdalinti apdovanojimai

jaunimasPraėjusią savaitę Šakių J. Lingio parke vyko Šakių rajono moksleivių tarybos organizuotas jungtinis renginys ,,Susitinkam vakare – nominuok 2012“. Antrus metus iš eilės aktyvusis rajono jaunimas rinkosi pabūti kartu. Vakaro metu buvo apdovanoti šių mokslo metų rajono mokyklų geriausieji renginiai, veikliausieji žmonės.

Nuotr. Praėjusią savaitę aktyvus rajono jaunimas vėl rinkosi J. Lingio parke, kur buvo pagerbti labiausiai jaunimui nusipelnę žmonės ir organizacijos.


Aktyvaus rajono jaunimo dėka antrą kartą J. Lingio parke buvo suorganizuotas jaunimui skirtas renginys „Susitikime vakare“, kurį papildė kitas tradicinis renginys „Nominuok 2012“. Į parką sugužėjęs jaunimas buvo supažindintas su Lietuvos moksleivių sąjungos apklausos ,,Kokia Tavo savivalda mokykloje?‘‘ duomenimis, Lietuvos moksleivių parlamento veikla ir visai neseniai Šakiuose atsikūrusios jaunimo organizacijos ,,Darbas‘‘ tikslais.
 
Parke buvo pagerbti šių mokslo metų visų Šakių rajono mokyklų bendruomenių aktyviausieji. Beje, šiemet nominantus rinko mokyklose esančios mokinių savivaldos. Tad išdalintos nominacijos buvo labai įvairios - nuo geriausio renginio iki metų virėjų kolektyvo. Taigi nominaciją ,,Metų aktyviausia mokytoja“ už aktyvią veiklą mokykloje ir už jos ribų pelnė Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos mokytoja Alma Dragūnaitienė. Už aktyvią jaunimo veiklą, naujas idėjas ir kultūrinę naudą Šakių rajono bendruomenei nominaciją ,,Metų renginys“ pelnė Šakių ,,Žiburio‘‘ gimnazijos meno dienų renginys „Plyta“. Plokščių vidurinė mokyklos mokytoja Neringa Pylipaitienė už trykštantį optimizmą ir įvairiausių veiklų inicijavimą pelnė nominaciją ,,Metų iniciatorė“. Lekėčių vidurinės mokyklos moksleivis Marius Sadauskas nominaciją ,,Metų sportininkas“ pelnė už puikius sportinius pasiekimus. Nominacija ,,Metų aktyvistai“ už bendraamžių švietimą ir aktyvų dalyvavimą projektinėje veikloje buvo įteikta Sintautų pagrindinės mokyklos grupei ,,Prieš smurtą“. Gelgaudiškio vidurinės mokyklos dvyliktokė Marija Rinkevičiūtė už pirmąją savo meninę parodą ir 2-ojo laipsnio diplomą, laimėtą Respublikinėje dailės olimpiadoje laimėjo nominaciją ,,Metų menininkė“. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos mokytoja Edita Legotienė buvo įvertinta nominacija ,,Metų iniciatorė“ už atsidavimą kuriant miuziklą ,,Eglė – žalčių karalienė“ bei kitą muzikinę veiklą. Nominaciją ,,Metų virėjų kolektyvas“ pelnė Griškabūdžio gimnazijos virėjų kolektyvas už nuoširdumą, skanų maistą ir šiltą bendravimą. Šakių ,,Aukuro“ pagrindinės mokyklos pavaduotoja Alina Staniulienė už nuoširdų bendravimą ir didelį mokinių palaikymą buvo įvertinta nominacija ,,Metų koordinatorė“. Nominaciją ,,Metų aktyvistė“ pelnė  Lukšių V. Grybo gimnazijos moksleivė Auksė Gaižauskaitė. Šakių ,,Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studijos meninė kompozicija ,,Esam, kas esam“ pelnė nominaciją ,,Metų kūrinys“.

Jaunimo pasilinksminimą tęsė Luko Keraičio ir Leono Rėčkaus atliekama muzika. Taip pat draugišką ir linksmą atmosferą sukūrė šokėjų grupė ,,The Circle“. Jaunimas ne tik galėjo klausytis muzikos ar įsitraukti į bendrą šokį, bet ir dalyvauti kūrybinėje veikloje, žaisti stalo žaidimus ar paprasčiausiai stebėti Igno Strimaičio ir Lauryno Skeisgielos video projekcijas. Be to, jaunimas buvo kviečiamas užpildyti savanorio anketą ,,Ar nori būti savanoriu?“. Norą prisidėti prie savanoriškos veiklos pareiškė 60 asmenų. Daugelis su dideliu užsidegimu domėjosi savanoryste, teiravosi kur būtų galima savanoriauti Šakiuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.