Prezidentės apdovanojimas – iš prezidentūros atstovų rankų

sventikauskiene2Praėjusį antradienį briediškei Onai Šventikauskienei buvo įteiktas šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis. Kadangi prezidentūroje Motinos dienos progai skirtame renginyje daugiavaikė motina dėl silpnos sveikatos nedalyvavo, apdovanojimą prezidentūros atstovai jai atvežė į Šakius.

Nuotr. Prezidentūros atstovė G. Urbonienė (dešinėje) linkėjimus išsakė ne tik O. Šventikauskienei, bet ir jos dukrai Albinai bei žentui Rimui.

Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė Motinos dienos proga tradiciškai apdovanoja daugiavaikes motinas. Šiais metais tokį apdovanojimą pelnė ir mūsų rajono gyventoja Ona Šventikauskienė, į gyvenimą išleidusi septynis vaikus. Dėl silpnos sveikatos moteris nevyko į Vilnių, tad apdovanojimą prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas ir Personalo skyriaus vedėja Gražina Urbonienė jai įteikė praėjusį antradienį. O. Šventikauskienei atiteko ne tik Prezidentės bei rajono mero Juozo Bertašiaus Padėkos raštai, bet švarkelio atlapą papuošė ir Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis. Svečiai žavėjosi kitais metais devyniasdešimtmetį švęsiančios O. Šventikauskienės guvumu bei linkėjo stiprios sveikatos ir ateityje. Į susitikimą mamą atlydėjusi dukra Albina ir žentas Rimas džiaugėsi parodytu dėmesiu ir skirtu apdovanojimu. Kadangi Ona gimusi per Juozines, rajono vadovas žadėjo būtinai pasveikinti garbingo jubiliejaus proga.
 
Nors moteris gyvena viena, ji juokauja, kad apie prieglobstį pas dukras pagalvos, kai sulauks šimtmečio. Kol kas O. Šventikauskienė neįsivaizduoja, kad galėtų su kuo nors kartu gyventi ir džiaugiasi ramybe.

Plačiau apie O. Šventikauskienę rašėme gegužės pradžioje straipsnyje „Mūsų rajono gyventojai – Prezidentės apdovanojimas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.