Sintautiečiai kviečiami išsakyti savo nuomonę

vaicaicio_paminklasKraštiečio Vidmanto Staniulio vadovaujama asociacija „Paminklo poetui Pranui Vaičaičiui fondas“ dar šį pavasarį ėmėsi iniciatyvos rinkti žmonių aukojamus pinigus ir miesto centre statyti paminklą poetui. Nors pinigai paminklui aukojami vangiai, tačiau jau pateikti trijų autorių konkursiniai darbai, kaip turėtų atrodyti paminklas. Savo nuomonę kviečiama išsakyti ir Sintautų bendruomenė.

Nuotr. Sintautiečiai kviečiami atvykti į seniūnijos salę ir išreikšti savo nuomonę bei išrinkti labiausiai patiksiantį paminklo projektą.

Greitu laiku Sintautų miestelis turėtų nušvisti naujomis spalvomis. Jas suteiks naujai sutvarkytas miestelio centras. Atsižvelgdami į tai, veiklūs šio krašto žmonės, buvę kraštiečiai šiemet ėmėsi iniciatyvos įkurti asociaciją „Paminklo poetui Pranui Vaičaičiui fondas“. Ji skirta suvienyti vietos gyventojus, kad miestelio atnaujintoje aikštėje iškiltų paminklas sintautiečių gerbiamam poetui P. Vaičaičiui. Paminklo idėja, pasak jos šalininkų, kilo išanalizavus poeto biografiją bei pasivaikščiojus po Sintautų miestelį, kuriame numatyta įamžinti poeto atminimą.
 
Asociacija sulaukė trijų autorių iš Šakių, Marijampolės ir Kauno pasiūlymų paminklo statybai. Autorius iš Kauno pateikė net tris paminklo projektus. Nuo birželio 10 iki 22 dienos sintautiečiai kviečiami atvykti į Sintautų seniūnijos salę ir susipažinti su čia eksponuojamais darbais bei pareikšti savo nuomonę dėl pateiktų projektų. Birželio 23 dieną Kaune rinksis speciali komisija, kuri, atsižvelgdama į sintautiečių nuomonę, tars paskutinį žodį ir pasakys, kurio autoriaus darbas laimėjo konkursą. Asociacijos vadovas apgailestavo, kad žmonės vangiai aukoja paminklo statybai. Pasak V. Staniulio, jeigu nepatiks nei vienas iš variantų, konkursas bus pratęstas. Paminklo statybai reikia 80 tūkst. litų. Deja, šiuo metu suaukota tik 30 tūkst. Paminklo statybą globoja rajono meras Juozas Bertašius, kuris iš asmeninių lėšų fondui skyrė 500 litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.