Tikintieji meldė apsaugojimo nuo M. Manson įtakos

bitkauskasBirželio 12-ąją Kaune vykęs Marilyn Manson koncertas papiktino ne tik tuos, kurie tiesiog nemėgsta šio atlikėjo, bet ir didelį sambrūzdį sukėlė bažnyčiose. Savo požiūrį į skandalingai išgarsėjusį atlikėją išreiškė Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčios klebonas egzorcistas Sigitas Bitkauskas.

,,Marilyn Manson – satanistų bažnyčios šventikas,“ – sakė S. Bitkauskas. Klebonas Lietuvoje surengtą koncertą vadina šėtono šlovinimu. Tokie šėtoniški koncertai daro neigiamą įtaką žmonėms, ypač vaikams ir padariniai gali būti nelabai geri. Įrodyta, kad tai veikia pasąmonę. Niekas negali žinoti, kas žmogui gali atsitikti. Gali pasireikšti įvairūs apsėdimai arba žmogus gali būti įtrauktas į satanistų sektą. ,,Jei žmogus lankosi tik vieną kartą tokiame koncerte, gal jam nieko neatsitiks, bet jei tokių dainų klausomasi nuolat, tuomet negali žinoti, kaip tai paveiks žmogų“, – aiškino klebonas.

Koncerto dieną 8 val. visose Lietuvos bažnyčiose ir vienuolynuose vyko pamaldos, kurių metu buvo meldžiamasi ir tikimasi apsaugoti žmones nuo šėtono skleidžiamų neigiamų emocijų. Klebonas viliasi, kad Marilyn Manson tik atvažiavo, pakoncertavo ir išvažiavo. Tikimasi, kad tai žmonėms nepadarė jokios neigiamos įtakos. Klebonas mano, kad žmonių maldos apsaugos visus nuo šio skandalingojo atlikėjo. Net jei dabar padariniai nematomi, jie gali išlysti bet kada vėliau.

Į tai, kad atlikėjas baigė krikščioniškąją mokyklą, klebonas žiūri skeptiškai ir teigia, kad nesvarbu, kada kas ką baigė, jei vėliau daro tai, kas prieštarauja visoms elgesio normoms ir protu nesuvokiamiems dalykams.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.