Bendravimas, o ne pinigai daro žmogų laimingą

Birželio 27-ąją vyko žmonių su negalia sąjungos renginys, kuriame dalyvavo Šakių rajono invalidų klubas „Karo vaikai“. Pagrindinis renginio tikslas buvo aptarti šio klubo veiklą.

Klubas „Karo vaikai“ susikūrė 1995 metais. Tuo metu organizacijoje buvo 22 nariai, nukentėję nuo Antrojo pasaulinio karo. Renginio metu buvo kalbama apie žmonių su negalia reikalavimus. Jie norėjo, kad būtų paremti finansiškai, kad nebūtų tarsi išbraukiami kaip niekam nereikalingi žmonės. Taip pat, „Karo vaikai“ pageidavo, kad jiems būtų suteikiamas transportas, kurio labai reikia. Jie norėtų, kad ši organizacija gyvuotų ir sulauktų aplinkinių dėmesio. Invalidų klubo pirmininkė Marija Mačaitienė pasakojo, kad yra būtina kitų pagalba, nes be kitų nieko nebus, todėl ir prašė nežiūrėti į šį klubą kaip į nereikalingą. Nors šiame klube dabar yra tik 8 nariai, bet jie vis dar tikisi būti išgirsti ir suprasti. Anksčiau ši organizacija buvo suplanavusi paskutinį kartą nuvažiuoti prie jūros, tačiau, neturėdami transporto, negalėjo išpildyti šios savo svajonės, o dabar jau ir jėgos, ir sveikata neleidžia.

Anksčiau rajone buvo vykdoma akcija, kurios metu keletas savanorių važiuodavo pas neįgaliuosius ir veždavo pietus. jie laimingi buvo ne dėl to, kad atveždavo valgyti, bet dėl to, kad vykdavo bendravimas, kurio dabar labiausiai ir trūksta. Kaip pasakojo M. Mačaitienė, neįgaliųjų departamentas įsitikinęs, kad jokio čia bendravimo nereikia, esą neįgaliesiems ir taip gerai, nes jie gauna pensijas, pašalpas, paramas ir pan. „Kodėl neatnaujinus pietų vežiojimo neįgaliesiems, kodėl valdžia negali rasti pinigų? Juk atvažiuotų savanoriai, pabendrautų ir viskas būtų gerai, juk tiek nedaug reikia“, – mąstė M. Mačaitienė. Pasak jos, klubui ir kitiems neįgaliesiems yra siūloma važiuoti į Marijampolę, kur vyksta tam tikri mokymai neįgaliesiems, esą tai puiki veikla, kuri skatina užimtumą ir mokymąsi. „Kokio reikia užimtumo 80-ties metų žmogui? Ir be to, kuo nuvažiuoti iki tos Marijampolės? Mums reikia tik paprasčiausio bendravimo ir žmogiškumo“, – aiškino „Karo vaikų“ atstovė.
 
Organizacijos nariai tiki ir nori, kad rajono taryba nenustumtų į šalį įvairių neįgaliųjų reikalų, kad organizacinės tarybos pirmininkas galėtų dalyvauti posėdžiuose, kuriuose aptariami finansiniai klausimai ir skirstomos lėšos. „Juk turi dalyvauti posėdžiuose ir mūsų – neįgaliųjų – atstovas“, – tikino M. Mačaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.