Paminklas vis dar laukia restauravimo

paminklas_kudirkosPamačius Vinco Kudirkos paminklą nustembi ir galvoje kyla klausimų dėl jo išvaizdos: kodėl jis kasdien vis blogiau atrodo, kodėl jo niekas neprižiūri ir kada bus sutvarkytas?

Nuotr. Apibyrėjusiam ir pelėsiais apaugusiam paminklui reikalingas restauravimas, tačiau tam vis dar trūksta lėšų.

Vinco Kudirkos paminklas esantis Kudirkos Naumiestyje kelia galvos skausmą. Atvykę svečiai iš Rusijos Šakių rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus klausė, kodėl nesistengiama restauruoti šio, nekaip atrodančio paminklo? Meras paaiškino, kad kiekvienais metais jis yra plaunamas specialiomis priemonėmis ir, kaip buvo paminėta, paminklas po nuplovimo dar klaikiau atrodo. Tokia priežiūra kasmet kainuoja daugiau negu naujo paminklo statymas, o restauruoti ir kažką daryti gali tik skulptorius Kęstutis Norkūnas. Be to, norint restauruoti paminklą, reikia daug lėšų, kurių kol kas dar trūksta. Pasak Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjos Augenijos Kasparevičienės, sprendžiama, kad paminklo originalą reikia arba užkonservuoti ir vietoj jo statyti kopiją, arba ieškoti ypatingų medžiagų ir tvarkyti dabar esantį. Vieną iš dviejų galimų sprendimų turi priimti specialistai. Dabar paminklą prižiūri Kultūros paveldo departamentas. Belieka laukti, kada bus sutvarkytas apibyrėjęs ir pelėsiais apaugęs paminklas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.