Purvinuose šokiuose dominavo vyrai

purvini_sokiaiPenktadienio vakarą Girėnų kaimo tvenkinio saloje trečią kartą buvo organizuojamas Purvinų šokių maratonas. Šiųmetiniame maratone save išbandė penki vyrukai ir viena moteris. Konkurso laimėtojai buvo apdovanoti vertingais prizais.

Nuotr. Pirmąją vietą maratone laimėjo šakietis Paulius Endriukaitis.   

Jau trečius metus iš eilės neformali jaunimo grupė „Notitel“, vadovaujama Justo Vizgirdos, organizavo išskirtinį vasaros renginį – Purvinų šokių mataroną. Jėgas panorę išbandyti šokėjai purvo skonį galėjo pajusti Girėnų kaimo tvenkinio saloje specialiai įrengtoje klampynėje. Norinčiųjų šokti, deja, nebuvo labai daug. Šiemet šokėjų sulaukta kiek mažiau nei pernai – iš viso tik šešių. Tik vienas maratono dalyvis atvyko iš Marijampolės. Visi kiti buvo šakiečiai, tarp kurių ir vienintelė moteris Laura. Tad renginio dieną startas šokėjams buvo duotas lygiai aštuntą vakaro. Purvynėje šokę maratono dalyviai su keliomis pertraukėlėmis sulaukė pirmą valandą nakties skelbto finišo. Specialiai komisijai, kurią sudarė ankstesnių šokių maratonų dalyviai Greta Unguvaitytė ir Ignas Sadauskas bei Evaldas Ragelis ir Gintaras Bakas, teko spręsti, kurie iš dalyvių verti prizinių vietų. Komisijos sprendimu pirmąją vietą laimėjo šakietis Paulius Endriukaitis. Jam atiteko pakvietimai dviems asmenims visai dienai pasirinktinai į LABAS arba ONE nuotykių parkus. Taip pat pakvietimas į Smalininkų kartodromą bei pakvietimas dviem asmenims į Druskininkų vandens parką. Antrąją vietą maratone iškovojo Eimutis Ripinskas iš Šakių. Jis laimėjo Smalininkų kartodromo abonementą penkiems kartams po 10 minučių, ONE nuotykių parko plaukimą vandenlenčių trasa ir Šakių baseino abonementą vienam asmeniui. Trečioji vieta buvo skirta šakiečiui Aidui Vizgirdai. Jaunuoliui atiteko ekstremalus laisvo kritimo šuolis - drambliaskrydis ir Šakių baseino abonementas vienam asmeniui.
 
Pasak Purvinų šokių maratono vieno iš organizatorių J. Vizgirdos, nors šiųmetis maratonas nesulaukė didelio dalyvių ir žiūrovų antplūdžio, bet žadama renginį organizuoti ir kitąmet, tačiau jis bus gerokai pasikeitęs. Maratono organizatoriai dėkoja Sauliui Guogai finansiškai ir morališkai prisidėjusiam prie renginio organizavimo. Renginį globojo Kęstutis Smirnovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.