13-ąjį kartą skambėjo gitaros stygų garsai

danieliusSandra JUŠKAITĖ

Rugpjūčio 3 dieną kaimo turizmo sodyba „Bičnamis“ kvietė į respublikinį gitarinės muzikos vakarą. Rinkosi ne tik gitaros stygas virpinantys atlikėjai, bet ir šios muzikos pasiklausyti atėję žiūrovai.

Nuotr. Rima Rauktienė gitaristų klubo pirmininkui A. Danieliui įteikė iš saldainių savo pačios rankomis padarytą gitarą.

Lietus priminė „Titaniką“

Prie stalų užpildytos visos vietos tik dar kartą įrodė, kad Šakių rajone yra daug žmonių, mėgstančių gitarų muziką. Šis renginys iš buvusių išsiskyrė tuo, kad jo nevedė nuolatinė energingoji ir žodžio kišenėje neieškanti Violeta Simanavičienė. Tądien ji Zyplių dvare šventė savo jubiliejų. Tačiau gitaristų vakaras turėjo kitą šaunią vakaro vedėją – Rimą Rauktienę.
 
Greitai apniukęs dangus šventės dalyviams nepagailėjo lietaus. Keletas minučių, kai visi stojo, bėgo po stogu, skleidė skėčius ir nenustojo skambėjusi muzika, priminė akimirką iš filmo „Titanikas“. Apie galimą blogą orą pagalvojo ir jam pasiruošė Saulius Lapėnas, kuris visiems dovanojo apsiaustus nuo lietaus. Užklupęs lietus tikrai neišbaidė žiūrovų ir nesušlapino gitarų stygų.

Virpino stygas

Šakių gitaristų klubo pirmininkas Arūnas Danielius džiaugėsi, kad Lietuva dar nenušluota tornadų nuo žemės paviršiaus ir kad dar galima surengti tokį muzikinį vakarą. Jis pirmasis paėmė į rankas gitarą ir tradiciškai paskelbė gitarinės muzikos vakaro pradžią.

Nors gitaristų klubą sudaro 26 nariai, tačiau tą vakarą dalyvavo tik keturi. Pirmoji į sceną žengė Rūta Grinevičiūtė su draugu Tomu. Tik pagrojusiems jaunuoliams A. Danielius pasiūlė papildyti gitaristų klubo gretas ir  žinoma, sulaukė teigiamo atsakymo. Toliau programą tęsė roko monstras Gintaras Rudzevičius iš Liepalotų, gitara pradėjęs groti prieš 34 metus. Praėjusiais metais Kriūkuose rengiamą „Gitaristų ringą“ laimėjęs Gintaras pasakojo, kad gitaros jo namuose mėtosi kiekviename kampe. „Tiek daug namie gitarų, kad neįmanoma negroti“, – apie iš tėčio paveldėtą norą ir talentą groti gitara šypsodamasis pasakojo pašnekovas.

Dar vieno pakvietimo prisijungti į gitaristų klubą sulaukė šiais metais vykusio „Gitaristų ringo“ nugalėtoja gelgaudiškietė Vasarė Aniulytė, kurią groti gitara išmokė Arūnas Danielius.

Susirinkusiųjų gretas papildė ir garbės nariai – Mindaugas Bastys, kuris taip pat brazdino gitarą ir Saulius Lapėnas.

Dainas atliko ir gitaromis grojo Algirdas Svidinskas ir jo muzikinių projektų grupė „Vitražai“ iš Raudondvario, Linas Zizas ir Giedrius Paškevičius, lakštingalos balsu prabilo Laima Žilytė iš Kėdainių. Gitarų stygas taip pat virpino ir Darius Leveckis, Rytas Germanavičius ir Edmundas Janušaitis.

Ypač daug dėmesio sulaukė Lietuvos pop roko atlikėjas Aleksandras Makejevas. Visi klausydami jo gerai žinomų dainų koja mušė į taktą ir dainuodami lingavo. Šventės dalyviai buvo dėkingi Mindaugui Basčiui už A. Makejevo pakvietimą dalyvauti gitaristų vakare.

Dovana – guminiai batai

Organizatorius Arūnas Danielius iš Rimos ir Arturo Raukčių dovanų gavo prijuostę ir blogo oro sąlygoms pritaikytus guminius batus. Anksčiau dovanoję drabužius, iš V. Simanavičienės sulaukė komentaro, kad beliko tik batų laukti. Šis jos noras buvo išpildytas ir jai taip pat buvo dovanojami guminiai batai, tačiau netiesiogiai. Dovaną perduoti buvo paskirtas Juozas Bacevičius, visų geriau pažįstamas kaip „Zuzė“, kuris tą patį vakarą vyko linksminti V. Simanavičienės šventėje susirinkusių draugų.

Skambant gitarinei muzikai taip pat vyko ir balsavimas, kurio metu buvo renkami geriausi muzikiniai kūriniai. 37 balsus surinko ir pirmąją vietą užėmė grupė AC/DC, antrąją – Bryan Adams ir Scorpions, o trečiąją –Stingas ir Bob Dylan. Visų šių grupių ir atlikėjų dainos bus įrašytos į kompaktinį diską. Iš Rimos Rauktienės A. Danielius sulaukė dar vienos ypatingos dovanos – iš saldainių pačios rankomis padarytos įspūdingai atrodančios gitaros. Vakarą sušildė ir suteikė šviesos iš žvakučių uždegtas žodis AČIŪ.

Gitarų stygos buvo virpinamos iki paryčių. Kitais metais tikimasi sulaukti dar daugiau dalyvių ir klausytojų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.