Naumiestiečiai bičiuliuosis su Kiemėnų bendruomenės centru

sutartis_bendruomenesPraėjusį antradienį mūsų krašte lankėsi Pasvalio rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas Sigitas Butkus ir maždaug pusšimtis Kiemėnų bendruomenės centro atstovų. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos muziejuje jie pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Kudirkos Naumiesčio bendruomene ir mūsų rajono bendruomenių centrų asociacija.

Nuotr. Pasvalio rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas S.Butkus (viduryje) pasirašė bendradarbiavimo sutartis su mūsų rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininke G.Šnirpūniene ir Kudirkos Naumiesčio bendruomenės centro „Santaka“ pirmininku E.Belevičiumi.

Svečius iš Pasvalio rajono  Kudirkos Naumiestyje pasitiko miestelio ir seniūnijos bendruomenės centro „Santaka“ pirmininkas Edvardas Belevičius. Čia pasveikinti Kiemėnų bendruomeniečių atvyko ir rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė bei mero padėjėjas, kuruojantis bendruomenių veiklą, Rimantas Valiukas. Jie supažindino Pasvalio krašto gyventojus su mūsų rajono vadovų darbais gerinant rajono kaimo bendruomenių gyvenimą, papasakojo apie skiriamą finansinę paramą, įgyvendinamus europinius projektus.
 
S.Butkus naumiestiečiams pristatė Pasvalio rajono bendruomenes. Viena iš 46 kaimo bendruomenių - Kiemėnų kaimo, kuriame šiandien gyvena 485 gyventojai, o bendruomenės gretose net 118 narių. Aktyvūs kiemėniškiai šiandien įgyvendina tris projektus: bendruomenės pastato patalpų atnaujinimo (bendra vertė 99 tūkst. litų), mokyklos sporto salės rekonstrukcijos (bendra vertė 856 tūkst. litų), vandens nugeležinimo aparato  pastatymo (bendra vertė 100 tūkst. litų). Atsakymo jie laukia dėl dar vieno - sportinio inventoriaus įsigijimo projekto (bendra vertė 56 tūkst. litų).

Kiemėnų kaimo bendruomenė, kaip ir mūsiškės bendruomenės, kasmet rengia po keletą kultūrinių ir sportinių renginių, tvarkingiausių ir gražiausių sodybų konkursus, rankdarbių parodas, dalyvauja savivaldybės finansuojamuose projektuose, po truputį bando savo jėgas respublikinėse programose. Pasvalio rajono savivaldybė kasmet skiria bendruomenėms 66 tūkst. litų projektų finansavimui. Tai aktyvina kaimo bendruomenes ir skatina rengti vietos projektus bendruomenių poreikiams tenkinti.

Susitikimo metu Pasvalio rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas ir Kiemėnų bendruomenės centro pirmininkas S.Butkus pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Kudirkos Naumiesčio miestelio ir seniūnijos bendruomenės centro „Santaka“ pirmininku E. Belevičiumi ir mūsų rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininke Grina Šnirpūniene.

Po oficialios vizito dalies svečiai aplankė Vinco Kudirkos ir Širvintos muziejus, žymesnes Kudirkos Naumiesčio vietas, lankėsi parapijos senelių namuose, kur  prie arbatos puodelio dalijosi įspūdžiais ir patirtimi, aptarė bendradarbiavimo galimybes.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.