Šakių miškų urėdija šventė 55-metį

Šių metų rugsėjo 7 dieną buvo paminėtas Šakių miškų urėdijos 55-erių metų įkūrimo jubiliejus bei Miškininko diena. Šventėje dalyvavo ne tik esami urėdijos darbuotojai, bet ir gausus buvusių urėdijos miškininkų būrys – ilgametis miškų urėdas Ksaveras Vaičiūnas, Klevinių girininkijos girininkas Stanislovas Šimoliūnas, vyr. inžinierius Dionyzas Ruočkus, Šakių girininkijos eigulys Vytautas Čebanauskas ir kiti.

Šiemet VĮ Šakių miškų urėdijai, vadovaujamai urėdo Sigito Tamošaičio, sukako 55-eri metai. Urėdija buvo įkurta 1957 m. sausio 1 dieną. Rajone, minint Miškininko dieną, buvo prisimintas ir šis gražus jubiliejus. Urėdas S. Tamošaitis padėkojo visiems susirinkusiesiems už jų indėlį saugant ir prižiūrint miškus. Pasak urėdo,  minimas jubiliejus yra gražus ilgo ir prasmingo miškininkų darbo įvertinimas, tačiau šiuos 55-erius metus palyginus su medžio metais, su miškais, kurie Suvalkijos kraštuose žaliuoja jau šimtmečiais, tai tėra nedidelė laiko atkarpa. Kai kuriuose istoriniuose šaltiniuose minima, kad tuo metu Suvalkijos miškingumas buvo net 80 procentų. 1827 metais krašto miškai jau buvo suskirstyti į girininkijas, kurioms vadovavo vyresnieji girininkai. „Kita vertus, palyginus su žmogaus metais - 55-eri metai yra branda. Ne vienas miškininkas urėdijai ir miškui atidavė visą savo gyvenimą išdirbdami joje keturiasdešimt ir daugiau metų. Jie miškui paaukojo gražiausius savo gyvenimo metus. Tik tokių žmonių dėka ir minime urėdijos jubiliejų“,- teigė S. Tamošaitis. Šventės metu Generalinės miškų urėdijos pasižymėjimo ženklas „Už nepriekaištingą tarnybą“ buvo įteiktas Šilagirio girininkijos girininkui Jonui Steponavičiui. Generalinio miškų urėdo Benjamino Sakalausko padėkos raštai už nuoširdų ir sąžiningą darbą urėdijos labui buvo įteikti vyriausiajam inžinieriui Gintarui Bacevičiui, Klevinių girininkijos girininkui Mindaugui Jankauskui, Baltkojų girininkijos girininkui Raimondui Tamašauskui, Sutkų girininkijos eiguliui Egidijui Sutkui, vairuotojui Rimantui Senkai. Šakių miškų urėdas S. Tamošaitis padėkos raštus įteikė ilgamečiam urėdijos darbuotojui Vidui Petrui Jokūbauskui ir Gelgaudiškio girininkijos girininko pavaduotojui Mantvydui Maciukevičiui, trečią kvalifikacinę girininko klasę suteikė Lekėčių girininkijos girininkui Žydrūnui Kupstaičiui bei Sutkų girininkijos girininkui Antanui Ižganaičiui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.