Šakiečius sužavėjo „gyvos“ vilnietės lėlės

lelesRugsėjo 14 dieną Zanavykų krašto muziejuje atidaryta personalinė vilnietės Aldonos Stasiūnaitės -Pečiūrienės lėlių ir kompiuterinių piešinių paroda. Ją mūsų krašte pasitiko gausi ir įvairiaspalvė publika. Gyvos ir išraiškingos lėlių akys, kuriose atsispindėjo visi žmogiški jausmai, niekam neleido likti abejingais.

Nuotr.  A. Stasiūnaitės – Pečiūrienės sukurtos lėlės, be galo gyvomis ir išraiškingomis akimis, niekam neleido likti abejingais.

Parodą A. Stasiūnaitės - Pečiūrienės kūrybos eilėmis pristatė Zanavykų krašto muziejaus etnologė Rima Vasaitienė, kuri dėkojo autorei už galimybę išvysti jos sukurtas lėles ir pamatyti tokį pasaulį, kokį mato kuriantis žmogus. Parodos lankytojus labiausiai sužavėjo lėlės, kurioms niekas negalėjo likti abejingas. „Jos atrodo tokios tikros ir gyvos, kad rodos ims ir prakalbės arba sumirksės savo didelėmis ir be galo išraiškingomis akimis, kuriose atsispindi visi žmogiški jausmai -  ir liūdesys, ir džiaugsmas, ir meilė.
  
Parodos autorė A. Stasiūnaitė - Pečiūrienė lėles myli nuo vaikystės ir šiandien vis dar negali su jomis atsisveikinti. Filigraniškos meistrystės gražuolės, pasidabinusios mažytėmis kurpaitėmis, pūstais sijonėliais, žabo, preciziškai išsiuvinėtais karoliukais, žvelgia į žiūrovą Comedia del Arte personažų, arlekinų, baleto šokėjų, kolombinų, storulės Freken Bok akimis. Jas dailininkė atsinešė iš margaspalvio teatro pasaulio, kuriame nuolat laukiama stebuklo. Ne mažiau įtaigios - skulptūrinės tekstilinės kaukės, žvelgiančios Picasso apimčių formomis, gaudžiančios meksikietiškų raštų ritmais, pulsuojančios tolimųjų žemynų egzotika. Didžiulė jų ekspozicija Verkių rūmuose - toli gražu ne visas A. Stasiūnaitės-Pečiūrienės kūrinių aruodas. Pasak R.Vasaitienės, jos indėlis į Lietuvos dailę - neaprėpiamai didesnis, o kūrybiškumo ir darbštumo galėtų pavydėti ištisa menininkų gildija. Neišblaškiusi savo kūrybos, brandžiausius savo darbus autorė padovanojo Nacionaliniam M. K. Čiurlionio dailės muziejui ir Magdalenos Birutės Stankūnės galerijai Marijampolėje, nutiesdama taip reikalingas šiandieninei Lietuvai geradarystės ir altruizmo gijas. Keletą savo kūrinių autorė padovanojo ir Zanavykų krašto muziejui.

Vilnietę menininkę maloniai nustebino į parodos atidarymą atvykusių šakiečių gausa. Ji visiems dėkojo už dėmesį jos kūrybai. Susirinkusiuosius muzikiniais kūriniais džiugino Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivė Akvilė Atkočaitytė (mokytoja E. Legotienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.