Ilguvoje tradicijos tęsiasi

ilguvaGintarė MARTINAITIENĖ

Jau tapo tradicija, kad rudenį Ilguvos socialinės globos namų gyventojus aplanko Auto sporto klubo „4x4 Šakiai“ vyrai. Ne išimtis ir šie metai. Šįkart prie džipistų prisijungė ir medžiotojai. Ilguviečiai džiaugėsi svečiais, jų skirtu dėmesiu, dovanomis.

Nuotr. Globos namų gyventojai savo jėgas išbandė ir specialiose rungtyse, kur nesvarbus nei amžius, nei negalia.

Ilguvos socialinės globos namų direktorius Sigitas Jankauskas pasakojo, kad šių susitikimų gyventojai itin laukia. „Vis klausinėja, kada klubas pas juos atvažiuos. Jūs čia esate labai laukiami. Džiaugiamės, kad tradicijos ir bendravimas tęsiasi“, - kalbėjo įstaigos vadovas. Jis dėkojo ne tik už nuolat parodomą dėmesį, bet ir už konkrečius klubo „4x4 Šakiai“ Ilguvoje atliktus darbus“ – nudažytą tvorą, pasodintus medelius, parūpintą ir pastatytą įstaigos iškabą. Be to, atvykdami vyrai nepamiršta ir dovanų. Ir šįkart įstaigos gyventojams buvo atgabentas didžiulis kalnas rūbų, nekalbant apie pramogas ir vaišes, kurių globos namų gyventojai itin laukia. Klubo prezidentas Algimantas Glikas bei vadovas Arūnas Švelnys žadėjo, kad tai ne paskutinis susitikimas ir teigė, kad bendravimas su globos namų gyventojais nenutruks. Tuo labiau, kad daugelis į klubiečius žiūri kaip į savo draugus ir noriai su jais bendrauja, dalijasi savo išgyvenimais bei rūpesčiais.
 
Socialinė darbuotoja Laima Jankauskienė susirinkusiems pasakojo, kad gyventojų yra kur kas daugiau nei atėjo į susitikimą su svečiais, nes daugelis jų yra sunkūs, lovose gulintys ligoniai. „Iš tikrųjų mūsų vis mažėja, sensta, prastėja sveikata, daugeliui reikalinga intensyvi priežiūra, tad dažniausiai ir matomi tie patys žmonės, renginiuose dalyvauja taip pat vis tie patys. Taip jau pas mus yra“, - pasakojo L. Jankauskienė. Iš viso šioje įstaigoje gyvena 75 gyventojai.

Visgi tie, kurie dalyvavo Auto sporto klubo „4x4 Šakiai“ surengtoje šventėje nenusivylė. Šiais metais prie klubo prisijungė ir Baltkojų medžiotojų būrelis su savo vadovu Romo Dabrila priešaky. Tad pramogų dar padaugėjo. Medžiotojai pademonstravo šaudymo į lėkštes parodomąją programą, vėliau visi puikiai leido laiką bendraudami, šokdami, vaišindamiesi. O vaišių tikrai netrūko. Čia pat ant iešmo buvo kepama šerniena, aviena, verdama žirnienė. Kur dar kugelis ir kiti skanumynai... Net ir oras buvo kaip užsakytas, o gyventojai, dar neišlydėję svečių, jau iškart teiravosi, kada džipai vėl atvažiuos į Ilguvą. Juk ne kiekvieną dieną jie čia sulaukia atvykėlių, kurie nestokoja pramogų, dovanų ir dar pavėžina visureigiais. Susitikimo metu surengtas žaidimas, kur savo jėgas noriai išbandė ir senesni, ir jaunesni, ir net sėdintys rateliuose. Tereikia užmesti žiedą ant vaisvandenių butelio ir jis tavo! Aktyvesnieji šioje rungtyje dalyvavo net po keletą kartų. Iš šono žiūrint stebina tai, kiek nedaug čia gyvenantiems žmonėms reikia, kad jie džiaugtųsi gyvenimu ir dovanota akimirka kažką laimėti, su kažkuo pabendrauti...

Atsidėkodami už nuolatinį bendradarbiavimą Ilguvos socialinės globos namų gyventojai klubo vyrams įteikė vieną iš savo augintinių - triušį, o medžiotojams – paveikslą, vildamiesi, kad šis susitikimas bus ne paskutinis. Būrelio vadovas R. Dabrila džiaugėsi nauja patirtimi bei proga dalyvauti tokiame renginyje.

Pramogas palikime nuošaly ir pakalbėkime, kokiais rūpesčiais bei lūkesčiais šiuo metu gyvena Ilguvos socialinės globos namai. Įstaigos vadovas S. Jankauskas pripažino, kad bene labiausiai neramina artėjantis licencijavimas, nes keliami reikalavimai gana aukšti. Be to, gana sudėtinga situacija su kvalifikuotais darbuotojais. „Ir šiuo metu labai reikia slaugytojos“, - teigė direktorius. Visgi jie nesnaudžia ir stengiasi koja kojon žengti su gyvenimu ir vis augančiais reikalavimais. Šiuo metu vykdoma vieno iš trijų pagrindinių pastatų rekonstrukcija, tad laikinai gyventojams tenka pasispausti, tačiau Kalėdas gyventojai tikrai švęs naujose ir dažais kvepiančiose patalpose. Pasak S. Jankausko, įgyvendinant 0.5 mln. litų vertės projektą bus sutvarkyta santechnika, elektros instaliacija, naujai įrengti dušai bei tualetai, įsigyta baldų, įrengti du nauji dviviečiai kambariai, sutvarkyta dalis fasado. „Kad visiškai atitiktume licencijavimą, turime pasitvarkyti dar du gyvenamuosius korpusus, tad ir savo jėgomis tvarkomės, ir gyventojai palankiai į tai žiūri. Būna, ir tapetus patys nusiperka, ir bendromis jėgomis pasiremontuojame, tad stengiamės, kaip galime“, - kalbėjo globos namų direktorius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.