Poezijos naktis Lukšiuose

poezijaPenktadienio naktį Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje vyko ne šokiai, o daugelis vyresniųjų klasių mokinių dalyvavo ne vakarėliuose – jie atėjo į savo mokyklą klausytis poezijos.

Mokykloje, skendinčioje žvakių šviesioje sklandė baltas poezijos paukštis. Poezijos naktis buvo skirta žymiam lietuvių poetui Maironiui atminti, tačiau buvo kalbama, apie įvairią poeziją ir poeto pašaukimą apskritai. Renginys skirtas ne tik mokiniams, čia galėjo dalyvauti ir jų tėvai, kiti miestelio bendruomenės nariai.

Į svečius atvyko dvi Edukologijos universiteto studentės, poetų klubo „Arka“ atstovės. Birutė ir Vilija pristatė savo veiklą, grojo gitara ir dainavo, skaitė savo poeziją. Jos į mokyklą atvežė ir kitokią nuotaiką – dvelkiančią senamiesčio gatvelėmis, bohemiškais pasisėdėjimais, poetišku gyvenimo būdu.

Netrūko ir daugiau poetų – mokytojų ir buvusių mokyklos mokinių. Jaunesniems mokiniams turbūt buvo įdomu susipažinti su eilėraščius rašančia matematikos mokytoja Rūta iš Lekėčių.
 
Pokalbiai netruko įsivažiuoti ir užtrukti. Nenuostabu, nes bandyta atsakyti į tokius amžinus klausimus, kas yra poezija, kaip ji gimsta, kaip reikėtų rašyti eilėraštį. Išsiskirstę jau po vidurnakčio mokiniai teigė, jog laikas neprailgo, o buvo ir tokių, kurie anksčiau nesidomėję poezija nusprendė atverti jai duris.

Išgerti arbatos ir suvalgyti pyragaitį kvietė arbatinė, kurioje buvo galima pabendrauti prie žvakių šviesos. Malonios padavėjos čia vos spėjo suktis, o kavinė per vakarą uždirbo 200 lt.

Renginį organizavusi lietuvių kalbos mokytoja Stasė Burkšaitienė teigė, jog jai labai svarbu, jog vaikai gyvai pajustų poeziją. O tam daug labiau tinka paslaptingas nakties metas, apie kurį susižavėjęs rašė Maironis, laisva kūrybinė atmosfera, nei įprasta pamoka.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.