Nelikime abejingi vienišiems Lietuvos senjorams

akcijagelgaudArtėjant stebuklų metui - Šv. Kalėdoms, prisiminkime ne tik savo artimuosius, bet ir tuos, kurie šiandien vieniši ir bejėgiai. Padėti savimi negalintiems pasirūpinti senukams jau daugelį metų kviečia Maltos ordinas, jau septintąjį kartą Lietuvoje organizuojantis labdaros akciją „Maltiečių sriuba 2012“, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį bei pagalbos jiems reikalingumą.

Nuotr. Praėjusiais metais „Idėjų padėjėjų“ konkurse dalyvavo net 20 tūkst. jaunuolių, jų mokytojų bei tėvų. Aktyviai į jį įsijungė ir mūsų rajono moksleiviai.

Pagalba vienišiems seneliams ir ligoniams – tai jau ne tik daugiau kaip 900 metų veikiančio Maltos ordino misija, bet ir mūsų šalies visuomenės pareiga. Jau septintąjį kartą organizuojama akcija parodė,  kad joje dalyvauja ir žymūs Lietuvos visuomenės žmonės, ir jaunimas, suprantantis šią skaudžią problemą. Akcijos metu vyks įvairūs renginiai, kurių metu surinktos lėšos bus paaukotos vienišų ir ligotų senelių maitinimui. Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet, bus renkama geriausia labdaros idėja, tad moksleiviai jau šiandien kviečiami jungtis į grupeles ir dalyvauti konkurse „Idėjos padėjėjos“. Jo tikslas – sugalvoti patinkančią labdaros idėją ir ją įgyvendinant surinkti lėšų Lietuvos senjorams. Visi norintieji gali registruotis svetainėje www.idejospadejejos.lt, kur reikia trumpai aprašyti savo įsivaizduojamą labdaros renginį, nurodyti, kada ir kur jis vyks, kiek žmonių jį organizuoja, o vėliau įkelti nuotraukų ir informuoti, kiek lėšų surinkta.
 
Praėjusiais metais „Maltiečių sriuba 2011“ akcijos metu visoje Lietuvoje buvo surinkta 258 210 litų. Už šiuos pinigus šiais metais vykdomi įvairūs Maltos ordino pagalbos tarnybos projektai. Tai „Maistas ant ratų” (15-oje miestų) ir „Socialinė priežiūra namuose” (4-uose miestuose). Jie skirti vienišiems, sunkiai sergantiems, negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms. Į vienišų senelių namus maltiečiai jau nuvežė 47 920 karšto maisto porcijų, maltiečių slaugės tūkstančius kartų aplankė savo globotinius.  

Šią akciją gali paremti ir mūsų rajono gyventojai skambindami arba siųsdami žinutes trumpaisiais numeriais: 1416 – 2 Lt, 1418 – 10 Lt. Akciją vainikuos baigiamasis koncertas per Lietuvos televiziją gruodžio 25 d. 19.30 val., kurio metu geriausi Lietuvos atlikėjai kvies nelikti abejingais pažeidžiamiausiai mūsų visuomenės daliai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.