Premija už aktyvią ir kūrybingą veiklą – paskatinimas ateities darbams

edgarasAsta GVILDIENĖ

Gruodžio 20 dieną Kultūros ministerijos premijomis Vilniuje buvo apdovanoti 20 kultūros ir meno kūrėjų ir viena viešoji įstaiga –,,Skalvijos“ kino centras. Tarp laureatų šiemet ir mūsų kraštietis – Gelgaudiškio kultūros centro direktorius Edgaras Pilypaitis. Už aktyvią ir kūrybingą veiklą jam įteikta 3640 litų premija. Be to, visai neseniai jis tituluotas rajono laikraščio „Valsčius“ metų žmogumi.

Nuotr. Aktyvi ir kūrybinga E.Pilypaičio veikla neliko nepastebėta. Ji įvertinta ne tik rajone, bet ir respublikoje.

Premija – visam kolektyvui

„Kultūros ministerijos premija įteikta ne man vienam, o visiems kartu su manimi dirbantiems žmonėms. Tai ne tik mano, bet ir visos mano komandos veiklos įvertinimas, - tikino E. Pilypaitis. - Iš tiesų, padaryta daug ir, manau, dar daugiau laukia rytoj. Tad visi šiandieniniai apdovanojimai yra lyg avansiniai paskatinimai už tuos darbus, kurie pareikalaus daug jėgų ateityje.“ Pasak jo, visų premijų ir apdovanojimų verti visada šalia esantys gelgaudiškiečiai: Lina Uždravienė, Genutė Žilinskienė, Saulius Urbanavičius, Česlovas Vaičaitis bei visi kultūros centro darbuotojai. „Jei reikia pasiruošti renginiui ar šventei, niekas nežiūri pareigybinių aprašymų ar norų, visi supranta, kad turime pasiekti vieną bendrą rezultatą, tvirtino Gelgaudiškio kultūros centro direktorius. - Jeigu aš vadovas, tai nereiškia, kad aš tik vadovauju. Aš taip pat darau viską, ką reikia, nežiūrint savo pareigybės.“  
 
Garsina rajoną už jo ribų

Jo teigimu, visa, kas išeina už mūsų rajono ribų, reikia priimti kaip viešųjų ryšių akciją. Gelgaudiškiečiai stengiasi išryškinti kultūros paveldą, parodyti viską, ką turi vertingo savo krašte. „Nors mane šiandien sveikina, kaip Gelgaudiškio kultūros centro vadovą, tačiau susieja ir su dvaru, ir su bendruomene – viskas koncentruojasi manyje, - kalbėjo E.Pilypaitis. - Gink Dieve,  nieko pats neprivatizuoju, o vadinu tai gerąja sklaida. Iš vienos pusės būtų nekuklu man vienam žibintis tais medaliais, iš kitos, jei tai galimybė pasirodyti prieš visą Lietuvą ir būti matomiems, tai kodėl gi ne. Su dėkingumu tą misiją priimam.“

Tituluotas metų žmogumi

Šiemet 20-uoju rajono laikraščio „Valsčius“ Metų žmogumi tituluotas Gelgaudiškio kultūros centro direktorius ir Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkas Edgaras Pilypaitis. Pasak jo, gauti šį apdovanojimą jis tikrai nesitikėjo, nes yra daug vertingesnių žmonių. Pavyzdžiui, kad ir kolosalų darbą atlikęs Antanas Andrijonas, kuris išleido visą dešimtmetį rengtą darbą - Gelgaudiškio monografijos dvitomį. „Galvojau, kad jam bus skirtas Metų žmogaus titulas, - atviravo gelgaudiškietis. – Tačiau, kai pradedu vertinti save ir ieškoti atsakymo, ar aš to vertas, suprantu, kad man negėda priimti šį apdovanojimą.“ Suprantama, kad viską šimtą kartų apsvarstai ir analizuoji, nes visada atsiras pavydžių žmonių, kurie bandys ieškoti, prie ko prikibti. Svarbiausia -  būti sąžiningam ir prieš kitus, ir prieš save. Suprantu, kad visada yra kur pasistengti, pasitempti – esame tik žmonės.

Didelių planų neturi

E.Pilypaitis prisipažino, kad didelių planų ateičiai neturi. Dabar svarbiausia, tik išgyventi šitą žiemą. Kadangi gelgaudiškiečiams niekaip nepavyksta užbaigti dvaro projekto, o patalpas reikia šildyti, tai ir čia susiduriama ir su materialinėmis žemiškomis kuro problemomis, ir su žmogiškuoju faktoriumi. „Iš tiesų, labai didžiuojuosi savo žmonėmis. Džiaugiuosi, kad jie šalia ir noriu palinkėti jiems sveikatos bei ištvermės, įgyvendinant tokius netradicinius planus, kokie būdingi tik Gelgaudiškio miesteliui, - linkėjo Kultūros centro vadovas. – Neskaičiuojame, kad kiti rajono kultūros centrai daro daug mažiau ir gauna tuos pačius pinigus, o pas mus gruodžio mėnesį net aštuoni oficialūs renginiai. Ne tik kūrybiniai, bet ir techniniai darbuotojai vos spėja suktis. Kai suvoki dėl ko tai darai, nelieka abejonių. Todėl labai linkiu visiems tikėti ateitimi.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.