Išradingiems ir kūrybingiems Šv.Kalėdos niekada nesibaigia

Palydint senuosius ir pasitinkant Naujuosius metus, Marijampolės profesinio rengimo centro (MPRC) Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleiviai vykdė sveikatingumo programą ,,Sveikos ir baltos Šv.Kalėdos“. Ji integruota į vokiečių kalbos, informacinių technologijų, meninės raiškos, aplinkos apsaugos ir technologijų pamokas.

Renginio organizatorė vokiečių kalbos mokytoja Diana Duobaitė ir MPRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus bendruomenė pasistengė visus suburti Šv.Kalėdų šventės laukimui, kuris būtų prasmingas, ugdantis gebėjimus kūrybiškai spręsti sveikatos problemas ir vartojimo kultūrą. Prie šios programos prisijungė Griškabūdžio gimnazijos (mokytoja Ilona Šalnaitienė) ir Kidulių pagrindinės mokyklos (mokytoja Jolita Valavičienė) moksleiviai. Dvi savaites prieš renginį mokiniai grupėse turėjo padaryti ir pristatyti į parodą netradicinę, savo specialybės eglutę. Jiems išradingumo ir originalumo netrūko. Virėjų, barmenų eglutės padarytos iš lauro lapų, kukurūzų, smulkaus verslo organizatorių - iš kasos aparato čekių, apdailininkų - iš medžio lentelių. Socialinio darbuotojo padėjėjų eglutę puošė vaikučiams numegztos kojinaitės, pirštinaitės. Technikai - mechanikai savo eglutę pagamino iš nenaudojamų automobilio detalių. Kitos grupės savo eglutes pavertė meno kūriniais, panaudodami natūralias gamtos medžiagas ir  įvairias buities atliekas.
 
„Smagu, kad mergaitės  labai aktyviai įsijungė į akciją ,,Numegzk dovanų rišimo juostelę“, - džiaugėsi D.Duobaitė. - Daugiausiai juostelių numezgė smulkaus verslo organizatoriaus  ir socialinio darbuotojo padėjėjo grupių moksleivės.“ Kitos grupės taip pat įvykdė planą ir pristatė 5 metrų ilgio dovanų juosteles. Jomis buvo surištos mokiniams paruoštos  dovanėlės. Neformalaus švietimo grupės floristai (vadovė Rita Merčaitienė) renginio dalyviams pagamino net 90 angeliukų, kurių pagrindinė detalė – kankorėžis. Apdailininkų grupė (vadovas Saulius Bacevičius) iš medžio išdrožė pakabinamų eglutės žaisliukų: mėnuliukų, žvaigždučių, eglučių.

Mokyklos bibliotekoje virė ne ką mažesnis darbas. Mokiniai karpė iš atliekamų žurnalų, reklamų sveikus maisto produktus ir klijavo ant didelių dėžių, iš kurių pastatė sveikos mitybos piramidę.  Virėjų, barmenų komanda padengė švedišką stalą, nukrautą obuolių, morkų pyragais, kalėdiniais kokteiliais ir ,,Nikolaustee“ arbata su imbieriniais sausainiais ir kūčiukais. Taip pat buvo pagamintas  ir  karštas patiekalas iš mokykloje užaugintų ekologiškų bulvių. Tad vaišių tikrai netrūko.

Smagu buvo sulaukti svečių iš Griškabūdžio gimnazijos ir Kidulių pagrindinės mokyklos. Atvyko ir mokyklos globėjas - Visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas. Du ekranai renginio metu transliavo video medžiagą lietuvių ir vokiečių kalbomis. Garsas ir vaizdas mokiniams padėjo įsiminti dainų tekstus, šokio judesius, meistravimo pamokėles. Nuotaikos nesugadino net namų darbų užduotis - iki Trijų Karalių jiems reikia originaliai įrėminti gautus Padėkos raštus, juos nufotografuoti ir atsiųsti konkursui elektroniniu paštu. Geriausių darbų  autorių laukia dovanos. Kaip teigė renginio organizatorė Diana Duobaitė – išradingiems ir  kūrybingiems Šv.Kalėdos niekada nesibaigia...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.