„Bitučių“ rankdarbiai papuošė muziejaus sienas

paroda bituteZanavykų krašto muziejus antradienio popietę buvo panašus į tikrą avilį – čia sugužėjo visas būrys darbštuolių Žmonių su negalia sąjungos „Bitučių“ klubo moterų, pristačiusių savo antrąją rankdarbių parodą.
 
Nuotr. S. Vasaitienė (dešinėje) džiaugėsi, kad T. Virokaitienės vadovaujamos moterys kuria vis įvairesnius rankdarbius, į savo būrį pritraukia vis daugiau entuziasčių.
 
Ne vienas parodos lankytojas pastebėjo, kad muziejus seniai bebuvo toks pilnas ir gyvybingas. Tačiau tam yra priežastis - paroda ne vieno autoriaus, o viso klubo, kuriam priklauso 22 neįgalūs nariai. Tiesa, parodoje pristatyti 17 bitučių ir vieno bitinėlio sukurti rankdarbiai.

Iš viso, kaip pristatė sąjungos pirmininkė Stasė Vasaitienė, sąjungoje veikia septyni skirtinga veikla užsiimantys klubai. „Bitutės“ – paskutinysis, bet toli gražu ne prasčiausias. „Bitutėms“ vadovaujanti Teresė Virokaitienė pastebi, kad klubą papildo vis daugiau entuziasčių, o ir esančioms nei kruopštumo, nei išradingumo netrūksta. Aišku, nuolat reikia domėtis bei neatsilikti nuo technikos bei technologijų naujovių, bendrauti su bendraminčiais, pasidalinti savo patirtimi. Vadovė prisimena, kad 2011 metų rudenį įsikūręs darbštuolių klubas per praėjusius metus turėjo 40 užsiėmimų, 17 rankdarbių pamokų, nekalbant apie dalyvavimą įvairiose mugėse, šventėse. „Pirmosiose pamokose gimė organzos ir sutažo sagė, laimės medeliai. Vėliau origami gulbės, biserio gėlės, vitražas ant šilko, dekupažas, origami gėlytės, šilko tapyba ir t.t.“, - prisimena T. Virokaitienė. Be šia technika atliktų darbų parodoje buvo galima išvysti ir nertų bei megztų drabužių, papuošalų, atvirukų, paveikslų ar riešinių... Niekas nepaneigtų, kad darbai išsiskiria tiek technikos, tiek eksponatų gausa. „Bitučių“ klubo moterys pastebi, kad galbūt kai kam pristatomi rankdarbiai tik eilinė smulkmena, tačiau į kiekvieną jų įdėta rankų šiluma, teigiamos emocijos, kruopštumas – neįkainojama vertybė, kurios, priešingai nei rankdarbio, nenusipirksi už jokius pinigus. Daugelis „Bitučių“ tikino, kad rankdarbiai buvo visuomet prie širdies, nors daugiau laiko šiai veiklai atsirado pablogėjus sveikatai.

Kad moterys veiklios ne tik klube, bet ir savo bendruomenėje, liudijo bendruomeniečių sveikinimai, komplimentai. Kidulių seniūnas Algirdas Stankevičius ir bendruomenės pirmininkas Leonidas Mazura džiaugėsi, kad šiam klubui priklauso ir veikli kidulietė Asta Bunikienė, be kurios neįsivaizduojami miestelio renginiai, susibūrimai. Pasak vyriškių, ji ne bitutė, o visa bitė, be kurios neįsivaizduojamas Kidulių gyvenimas. Panašiai buvo kalbama ir apie pačią klubo pirmininkę, kuri yra Kriūkų krašto pasididžiavimas. Tad nieko stebėtina, kad tokioms bitutėms susibūrus į vieną vietą gimsta įvairiausi darbai. Veiklias moteris parodos atidarymo proga sveikino ir Marijampolės trečiojo amžiaus universiteto kolektyvas, nes ne viena „Bitučių“ klubo narė yra šio universiteto studentė. Pačios autorės noriai pasakojo apie savo darbus, jų kūrimo subtilybes, techniką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.