Šakiečius pasveikino gatvės muzikos garsai

muzikos dienaŠeštadienį šalyje nuskambėjo dainininko Andriaus Mamontovo inicijuojama ir globojama Gatvės muzikos diena. Šios dienos proga penktą kartą muzikantų atliekamos gyvos muzikos garsais aidėjo ir Šakių miestas. Įvairiuose miesto kampeliuose instrumentų stygas virpinę muzikantai džiaugėsi puikiu oru ir proga pasirodyti.
 
Nuotr. Pirmą kartą šioje šventėje pasirodę akordeonistai A. Rimkevičius ir T. Bacevičius tikino, jog gatvėje lengviau groti nei scenoje.
 
Šalyje septintus metus plintantis gatvės muzikos virusas praėjusį šeštadienį nuaidėjo ir Šakiuose. Muzikantai nepabūgo alinančio karščio ir iš širdies savais instrumentais liejo muzikos garsus. Pasak šios šventės koordinatoriaus, Šakių kultūros centro darbuotojo Mindaugo Kriaučiūno, šiųmetė Gatvės muzikos diena sulaukė kur kas didesnio muzikantų susidomėjimo. „Kiekvienas muzikantas  turi norėti dalyvauti tokioje šventėje. Tai galimybė išeiti ir pasirodyti“, - tikino M. Kriaučiūnas. Iš anksto užsiregistravo per 30 muzikantų - devyni garbaus mažiaus dalyviai ir 18 jaunuolių. Ne vienas jų Gatvės muzikos dienose dalyvavo pirmą kartą. Anot šventės koordinatoriaus, muzikantai groti Šakiuose rytmetį pasirenka todėl, kad būtų labiau pastebėti.

Ši šventė premjerinė buvo šakiečiams Tautvydui Bacevičiui, Aidui Rimkevičiui, akordeonu grojusiems prie pat „Iki“ prekybos centro. Šakių rajono meno mokyklos penktos klasės akordeono specialybės moksleiviai tikino, jog išeiti groti į gatvę pirmiausia paskatino noras ir, žinoma, prie to prisidėjo mokytojų paraginimai. Pasak moksleivių, scenoje groti kur kas sunkiau nei gatvėje. „Čia labiau atsipalaidavę nei scenoje“, - tikino jaunasis muzikantas Tautvydas. Be to, ūpą kelia ir praeivių įmestas vienas kitas litas. Be pertraukų kiek daugiau nei valandą laiko akordeonu groję jaunuoliai atliko penkis išmoktus kūrinius, kuriuos teko pakartoti ne vieną kartą. Vaikinukai vienareikšmiškai patikino, kad visuotinė muzikantų šventė reikalinga ir kitąmet būtinai joje dalyvaus.   

Folklorinio ansamblio „Šakija“ nariai šioje šventėje dalyvauja jau penktus metus. Lietuvių liaudies muziką šakiečiams dovanoję muzikantai džiaugėsi šia švente. Anot jų, tai puiki galimybė pasirodyti. Kalbinti muzikantai patikino, jog paprastą dieną tikrai neitų į gatvę ir negrotų. „Iš karto ateitų antstoliai“, - juokavo grupelės būgnininkas.    

Dainininko A. Mamontovo inicijuota Gatvės muzikos diena sėkmingai išplito ir už Lietuvos ribų. Šiais metais su Lietuva per muziką vienijosi Gruzijos miestai Tbilisis ir Batumis, Kopenhaga. Pirmą kartą Gatvės muzikos diena skambėjo Insburke - vakarinės Austrijos mieste, Alpių slėnyje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.