Pirmoji jaunųjų menininkų paroda

meno mokyklaŠakių rajono meno mokyklos Dailės skyriaus 17-osios laidos moksleivių baigiamųjų darbų paroda šiemet išskirtinė. Plačiajai visuomenei moksleivių darbai pristatyti naujoje vietoje. Šįkart su jaunųjų rajono menininkų kūryba galima susipažinti gėlių salone „Žiedų sala“ neseniai atidarytoje menininkų galerijoje.  
 
Nuotr. Šakių rajono meno mokyklos Dailės skyrių šiemet baigė 14 moksleivių.
 
Po Šakių rajono meno mokyklos Dailės skyriuje ketverius metus vykusių intensyvių užsiėmimų, šiandien 17-osios laidos moksleiviai džiaugiasi Šakiuose veikiančioje menininkų galerijoje pristatyta pirmąja jų meno darbų paroda. Jos atidarymo akimirką Dailės skyriaus vedėja Lolita Rūgytė kalbėjo, kad šios laidos moksleiviai mokslus užbaigė labai sėkmingai. „Visų ketverių metų savo brandžias idėjas, reikšmingiausius kūrinius jie rodo šioje galerijoje“, - tikino dailininkė, besidžiaugdama, kad Šakiuose pagaliau yra erdvė, kurioje galima saugiai eksponuoti ne tik paveikslus, grafikos darbus, bet ir skulptūras.

Čia eksponuojami aliejinė tapyba, tapyba mišria technika, geliniu tušinuku atlikti darbai bei keramikos kūriniai. Jaunasis menininkas Povilas Dainelis baigiamojo darbo akcentu pasirinko mokytojų portretų piešimą. Juose moksleivis įamžino visus ketverius metus regėtus mokytojus. Itin originalų meno kūrinį, pavadinimu „Instaliacija“, pristatė Lina Aleknavičiūtė. Baltosios keramikos technika išlietos rankos netikėtai sutrūko degimo metu, todėl kūrinys ekspozicijai buvo pateiktas tarp šukių.

Šiemet meno mokyklos Dailės skyrių baigė 14 moksleivių, iš jų penki – Kudirkos Naumiesčio filiale. Meno mokyklos moksleivių darbai, atskleidžiantys jų meno suvokimo galimybes, bus eksponuojami dvi savaites, iki birželio 6 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.