„Būk bendruomeniškas, aktyvus ir paslaugus - būsi matomas visų“

saugus eismasŠakių rajono bendruomenių centrų asociacija šiais metais pradėjo įgyvendinti Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos vykdomą projektą „Eismo saugumas bendruomenėse 2013“. Jo tikslas - švietėjiška saugaus eismo veikla bendruomenėse, siekiant mažinti nukentėjusiųjų keliuose skaičių, stengtis, kad įgytas žinias gyventojai taikytų praktikoje, atkreipti visuomenės narių dėmesį į saugaus eismo svarbą.
 
Nuotr. Į žygį „Ilguva 2013“ išsiruošė gausus dalyvių būrys.
 
Šio projekto partneris - Gerdžiūnų bendruomenė, kuri bendradarbiauja su Ilguvos socialinės globos namais. Pasak Gerdžiūnų bendruomenės tarybos narės Loretos Balsienės, žinodami, kad Ilguvos globos namai kiekvienais metais organizuoja jau tradiciniu tapusį turistinį sąskrydį – žygį,  nusprendė į šią švietėjišką veiklą įtraukti neįgaliuosius ir jiems perleisti įsteigtus prizus.

Birželio 27 dieną turistiniame  žygyje „Ilguva 2013“ dalyvavo apie 50 neįgaliųjų  ir 20 suaugusiųjų asmenų iš Didvyžių, Kalvarijos, Ilguvos socialinės globos namų, taip pat VšĮ Šakių vaikų globos namų sutrikusio intelekto dienos užimtumo centro bei Gelgaudiškio specialiosios mokyklos neįgaliųjų dienos užimtumo centro. Turistinio žygio metu neįgaliuosius ir suaugusiuosius su saugaus eismo reikalavimais supažindino Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentė Raminta Balsytė, kuri tuo metu atliko praktiką Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariate. Ji žygio dalyviams įteikė kelionės lapus ir šviesą atspindinčias liemenes. Nukeliavusios į Kriūkų seniūnijos poilsiavietę, komandos ieškojo lobio, žaidė žaidimus, dalyvavo estafetėse. Po žygio pėsčiomis, žaidimų ir rungčių, žygio dalyvių laukė tradiciniai gausūs ir sotūs pietūs.

„Mes esame eismo dalyviai, todėl turime suprasti, jog kelyje esame ne vieni, o mūsų pačių saugumas priklauso nuo mūsų elgesio, - apibendrindama renginio rezultatus kalbėjo R.Balsytė. - Vadovaukimės saugaus eismo keliuose taisyklėmis ir reikalavimais, kelyje rūpinkimės ne tik savimi, bet ir šalia esančiais žmonėmis, kad išvengtume skaudžių nelaimių. Geriausias patarėjas kelyje – atidumas, drausmingumas, atsargumas.“

 „Būk bendruomeniškas, aktyvus  ir paslaugus - būsi matomas visų“, - tokiais žodžiais su turistinio žygio dalyviais atsisveikino Kriūkų seniūnijos seniūnė, Šakių bendruomenių centrų asociacijos (BCA) narė ir šios švietėjiškos veiklos organizatorė Ona Rakauskienė. Ji projekto dalyviams įteikė BCA Padėkos raštus ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos įsteigtus prizus: šviesą atspindinčius krepšius, juosteles, švietėjiško turinio lankstinukus ir kalendoriukus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.