Lietuvos ir Lenkijos dailininkai kalbino Gelgaudiškio žemę

kalbanti zemeRugpjūčio 5 – 15 dienomis Gelgaudiškyje vyko devintasis, jau tradicija tapęs, tarptautinis pleneras „Kalbanti žemė“. Jame dalyvavo dešimt dailininkų iš visos Lietuvos ir Lenkijos. Tarp jų ir trys šakiečiai – nuolatiniai plenero dalyviai: Lolita Rūgytė, Audronė ir Algimantas Vorevičiai.
 
Nuotr. Devintajame „Kalbančios žemės“ plenere netrūko nei įkvėpimo, nei linksmų akimirkų.
 
Kaip ir kasmet, be šakiečių dailininkų į plenerą „Kalbanti žemė“ atvyko vilniečiai Valentinas Antanavičius ir Jonas Daniliauskas, mūsų kraštietė Rima Baužaitė, gyvenanti Klaipėdoje, nuolatiniai plenero dalyviai iš Lenkijos - Zbignevas Mirunskis ir Barbara Koleinik, radviliškietis Ramūnas Dagys ir Gintaras Pankevičius iš Kauno.

Pasak projekto vadovės savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausiosios specialistės Aurelijos Papievienės, Gelgaudiškis – labai palanki kūrybai vieta, nes specialioji mokykla turi daug erdvių. Jos direktorė Birutė Navikienė menui atveria visas duris, kurias tik įmanoma atidaryti.   „Pirmi metai, kai šis pleneras negavo jokio projektinio finansavimo, - apgailestavo projekto vadovė. - Tad vieną iš devynių renginių  savo lėšomis šiemet organizavo rajono savivaldybė. Iš Kultūros programos fondo jam, labai susispaudus, buvo skirta 10 tūkst. litų.“

Rugpjūčio 8 dieną plenero dalyviams buvo suorganizuota kelionė po Vytėnų pilį, Šiluvą ir Tytuvėnus, kur jie galėjo pasisemti naujų idėjų savo kūrybai. Praėjusį trečiadienį dailininkai mielai praleido kartu su Gelgaudiškio neįgaliųjų centro nariais. Be to, kaip ir kasmet, dailininkai mielai dalyvauja gelgaudiškiečių Žolinės šventėje – sukuria ir eksponuoja savo puokštę Gėlių fejerverkų parodoje, pasiūlo savo darbus renginio metu organizuojamuose aukcionuose.

Rugpjūčio 15 dieną visuomenei buvo pristatyta plenero dailininkų darbų paroda, kurios atidaryme buvo galima įsigyti ir naują katalogą. A.Papievienės teigimu, tradiciškai ši paroda per dvejus metus, iki kito, jau dešimtojo plenero, apkeliaus ne vieną mūsų rajono, Lietuvos ir Lenkijos vietovę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.