Neįgalieji aplankė visą Lietuvą, kūrė su menininkais plenere

neigalieji gelgaudiskisRetas šakietis turėjo šią vasarą tiek ekskursijų, kiek Gelgaudiškio specialiosios mokyklos Neįgaliųjų dienos užimtumo centro lankytojai. Gelgaudiškietis verslininkas jiems skyrė tokią paramą, kad visą vasarą besitęsusioje turnė po Lietuvą galėjo dalyvauti ne tik neįgalieji, bet ir jų mamytės.
 
Nuotr. Neįgalieji įsijungė į dailininkų plenerą „Kalbanti žemė“.
 
Kaip pasakoja centro darbuotojos Genė Žilinskienė bei Edita Butkuvienė, už galimybę aplankyti Lietuvos žymias vietas mokyklos vadovai ir centro lankytojai yra dėkingi UAB „Kauno Perdanga“ vadovui, gelgaudiškiečiui Gintarui Červinskiui, kuris skyrė piniginę paramą. Neįgalieji pabuvojo Panemunės, Raudonės pilyse, Druskininkuose, Anykščiuose, Žemaitijos regione, Kauno zoologijos sode, numatoma kelionė į pajūrį. „Labai džiugu, kad kartu su ugdytiniais panoro keliauti ir jų mamytės bei tėveliai. Kelionės neprailgo, nes jas nuolat lydėjo skambi daina ir puiki nuotaika“,- teigė darbuotojos.

Visą savaitę Gelgaudiškyje šurmuliavusiame dailininkų plenere „Kalbanti žeme“ Neįgaliųjų užimtumo centro lankytojai taip pat rado savo nišą – jie pakvietė dailininkus į svečius kartu padirbėti ir sukurti keletą autoportretų. Su ugdytiniais kartu tapyti, pabendrauti panoro internacionalinis dailininkų ketvertukas: lietuviai Lolita Rūgytė ir Gintaras Pankevičius bei lenkai Barbara Kolejnik ir Zbignev Mierunski. Dailininkai kartu su jaunuoliais tapė, tarėsi ir rinko spalvas, dalijosi įspūdžiais.

Antrą centro gyvavimo vasarą lankytojai praleido puoselėdami juos supančią aplinką, rinkdami vaistažoles, gamindami dėžutes joms sudėti bei atlikdami kitus jų jėgas atitinkančius darbus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.