Tradicija tęsiasi – rajono šeimynos pramogavo antrajame sąskrydyje

seimynos3Rugpjūčio 22 dieną trisdešimt septyni Romaldos Burdulienės, Genovaitės Dobilevičiūtės, Dalytės Jasukynienės ir Ilonos Leleivienės šeimynose globojami vaikai susirinko į jiems surengtą šventę, kuri šiemet vyko Lekėčių girininkijoje. Visą dieną jie pramogavo, šokinėjo ant batuto, šaudė iš lanko, ant laužo kepė dešreles ir virė gardžią barščių sriubą.
 
Nuotr. Nors pramogų buvo užsakyta ir daugiau, tačiau vaikai visą dieną nenulipo nuo batuto.
 
Kadangi praėjusiais metais pirmojo sąskrydžio metu Barzduose rajono šeimynų mamos nusprendė kasmet vaikams surengti savotišką vasaros pramogą vis kitoje vietoje, šiemet šventė persikėlė į Lekėčių girininkiją. Čia globotiniai turėjo galimybę apžiūrėti iš žemės trykštantį šaltinį bei įspūdingą Miško muziejaus ekspoziciją. Čia surinkta per tūkstantį eksponatų: gyvūnų iškamšos, drugių ir vabzdžių kolekcijos, brakonierių įrankiai, gamtos išdaigos. Apie šio krašto gamtą mielai papasakojo girininkijos darbuotojai. Muziejų itin mėgsta vaikai, o ir suaugusieji čia sužino įdomių faktų apie gamtą, gali pasižiūrėti dokumentinį filmą apie Novaraisčio ornitologinio draustinio gyvenimą ar pasiklausyti įrašytų paukščių balsų.

Pasak G.Dobilevičiūtės, nebuvo nei per karšta, nei per šalta - geras oras leido pramogauti. Visai dienai vaikams buvo išnuomoti lankai, didžiulis batutas, pripučiamas bokso ringas.  Vieni šaudė iš lanko, kiti rungėsi bokso ringe, tačiau labiausiai visiems patiko pripučiamas batutas. „Atrakcionų buvome paruošę ir daugiau, tačiau juos visus nurungė batutas, - juokėsi R.Burdulienė. – Vaikai šokinėjo iki vėlumos, net pasibaigus nuomos laikui. Aišku, kitą dieną jie jautėsi labai pavargę, lyg sudaužyti, tačiau geros emocijos atpirko visas mėlynes.“

Šventė vyko tik tarp savų, tad į ją šeimynų mamos nieko nekvietė. Atvyko tik rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rūta Lebedžinskienė ir vyresnioji specialistė Brigita Gaižauskienė. Kol vaikai išdykavo, šeimynų mamos turėjo galimybę pasikalbėti tarpusavyje, pasidalyti savo džiaugsmais ir rūpesčiais, juk ne kasdien taip gali susieiti ir pasiplepėti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.