Gerdžiūniškiai palydėjo vasarą

Rugpjūčio 24 dieną Gerdžiūnų miestelyje vyko dviguba šventė. Bendruomenė palydėjo vasarą ir fotografijų ant drobės paroda užbaigė projektą „Aktyvinkime Gerdžiūnų bendruomenę, įamžindami etnografinių elementų turinčias sodybas“.
 
Vasaros darbams pasibaigus, gerdžiūniškiai nusprendė, jog jau galima ir pašvęsti. „Žmonės patys pastebėjo – seniai kaimas nematė tokios dalyvių gausos šventėje“, - džiaugėsi Gerdžiūnų bendruomenės  centro pirmininkė Jolanta Puidokienė.  Šiemet bendruomenė įgyvendino „Gyvensenos kokybės gerinimo Šakių rajono kaimo vietovėse“ projektą „Aktyvinkime Gerdžiūnų bendruomenę įamžindami etnografinių elementų turinčias sodybas“. Projekto įgyvendinimo metu buvo fotografuojamos Gerdžiūnų bendruomenės teritorijoje esančios etnografinių elementų turinčios sodybos. Tad šventės metu buvo surengta surinktų fotografijų paroda, kuria labai domėjosi ir sodybų šeimininkai, ir svečiai. Be to, buvo galima pavartyti neseniai išleistą 2013 – 2014 metų kalendorių su etnografinių elementų turinčių sodybų fragmentais, įsigyti po mažą kalendoriuką.  

Vasaros palydų šventės metu buvo pasidžiaugta ne tik sėkmingai įgyvendintu projektu, bet ir įteikti Padėkos raštai labiausiai nusipelniusiems kaimo žmonėms. Rajono meras Juozas Bertašius Padėkos raštais apdovanojo bendruomenės pirmininkę ir aktyviausius jos narius: Jūratę Bataitienę, Daivą ir Sigitą Stanaičius bei asmeninį 75 –erių metų jubiliejų šventusį Zenoną Marčiulionį. J. Puidokienė Padėkos raštus įteikė daugiausiai prie projekto įgyvendinimo prisidėjusioms gerdžiūniškėms - Loretai Balsienei, Daivai Puidokienei, Marijai Kumštaitienei ir Daivai Stanaitienei.

Be to, Gerdžiūnų bendruomenės aktyvas rinko pačius darbščiausius bendruomenės gyventojus, kuriems šventės metu Kriūkų seniūnė Onutė Rakauskienė įteikė nominacijas. „Metų partnerio“ nominacija iškeliavo į Ilguvos socialinės globos namus (direktorius Sigitas Jankauskas). Nominacija  „Anūkams paskirtas gyvenimas“ įteikta Marytei ir Antanui Vedegiams. „Jaunojo ūkininko“ nominacija atiteko Vilijai Maumavičiūtei ir Vytautui Morkeliūnui. Nominacija „Supratimas ir žmogiškumas“ skirta Gintautui Patašiui. „Aktyvaus parapijiečio“ nominacija įteikta Izidoriui Morkevičiui. Nominacija „Rūpestingumas“ pagerbti Daiva ir Algirdas Puidokai. „Aktyviausių bendruomenės senjorų“ nominacija skirta Onutei ir Zenonui Puidokams. Nominacija „Ilgesys kaimui“ įteikta Rimantei ir Algimantui Misiūnams. „Geros kaimynystės“ nominacija apdovanoti Gailutė ir Kęstutis Matulaičiai.

Ir nominantus , ir sodybų šeimininkus, ir visus susirinkusiuosius linksmino Jungėnų ir Zyplių kaimo kapelos, gerą nuotaiką palaikė dainininkas Egidijus Sipavičius ir grupė „Kastaneda“. Šventės metu vyko ir linksmoji loterija, kurioje buvo galima laimėti žąsį, triušiuką, grūdų maišą, mokyklinių reikmenų krepšelį ar kitokį vertingą prizą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.