Rašytojas Vytautas Tamulaitis: „Ir mažiausia širdis pilna paslapčių...“

damijonaitiene redaŠiemet vaikų ir jaunimo literatūros klasiko, žurnalisto Vytauto Tamulaičio 100-osios gimimo metinės rajone paminėtos itin gausiais ir prasmingais renginiais. Kriūkuose surengtas iškilmingas rašytojo jubiliejaus paminėjimas. Pakeliui į rašytojo tėviškę, Sutkų kaimą, esantis parkas „Vabalų kalnelis“ pasipuošė rajono tautodailininkų sukurtomis medinėmis skulptūromis,- rašytojo  V.Tamulaičio knygelių vaikams populiariausiais  personažais.
 
Nuotr. Apie rašytojo V. Tamulaičio kūrybinį palikimą kalbėjo Kriūkų filialo bibliotekininkė R. Damijonaitienė.
 
Dar vienas jubiliejinis akcentas - literatūrinis konkursas, skirtas vaikų ir jaunimo klasiko V.Tamulaičio premijai gauti.  Šiame konkurse dalyvavo Suvalkijos regiono  literatai,- ir moksleiviai,  ir suaugusieji. Kas penkeri metai organizuojamo konkurso laureate šiemet tapo Birutė Sarapinavičienė iš Kazlų Rūdos.

Rugpjūčio 30 dieną Šakių viešojoje bibliotekoje surengtas naujo leidinio „Prie vaikystės upės“, sutalpinusio  literatūrinio konkurso dalyvių kūrybą, pristatymas. Renginio vedėja, Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Lina Eringienė pasidžiaugė, kad rajonas gali pelnytai didžiuotis išskirtinio talento rašytoju V.Tamulaičiu, palikusiu itin gražų kūrybinį kraitį mūsų vaikams bei jaunimui. Apie rašytojo kūrybą išsamų pranešimą pristatė Šakių viešosios bibliotekos Kriūkų padalinio bibliotekininkė  Reda Damijonaitienė.

Renginio metu savo kūrybą skaitė rajono literatai Danutė Batisienė, Laima Rimienė, Onutė Jasinskienė, Marytė Rastupkevičiūtė, konkurso diplomantė Janina Marcinkevičienė. Pasak poetės Onutės Jasinskienės, rašyti vaikams - tai nereiškia rašyti vaikiškai. Iš tiesų,  vaikų literatūros tyrinėtojas ir kritikas, prof.Kęstutis Urba yra pabrėžęs, jog rašant vaikams reikia kur kas daugiau talento ir atsakomybės, nei kuriant suaugusiems, nes vaikai kur kas įžvalgesni ir reiklesni skaitytojai.  Dviejų šimtų egzempliorių tiražu išleistoje knygelėje „Prie vaikystės upės“  sudėtos eilės, padavimai, pasakos ir pasakojimai byloja, jog būtent šiais kriterijais  ir vadovavosi kūrybingiausiais pripažinti konkurso dalyviai.

„Vytauto Tamulaičio kūryba vaikams ir jo atminimas dar ilgai gyvuos mūsų nacionalinėje lietuvių literatūroje bei mūsų kultūroje ir širdyse“,- sakė L. Eringienė, dėkodama visiems, kurie prisidėjo prie rašytojo jubiliejinių renginių bei dalyvavo kūrybiniame konkurse.
 
„Draugo“  inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.