Džiaugsmingos krikščioniškos giesmės sulaukė savo klausytojų

choraiSpalio 25 - 27 dienomis Šakiuose skambėjo džiaugsmingos krikščioniškos giesmės. Čia vyko jau ketvirtasis Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų festivalis „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!“.  Jungtinis choras, kuriame giedojo apie 150 choristų, Šakių Šv.Jono Krikštytojo bažnyčioje surengė du pasirodymus. Į sausakimšą bažnyčią pasiklausyti giesmių  sugužėjo ne tik Šakių, bet ir aplinkinių parapijų  gyventojai.
 
Į festivalį „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!“ atvyko chorai iš visos Vilkaviškio vyskupijos ir sudarė pusantro šimto vaikų ir jaunimo jungtinį chorą. Tai nuolat repetuojantys ir savo parapijų bažnyčiose giedantys chorai, kurie išmokę jungtiniam festivalio chorui skirtas giesmes, savo tekstais ir melodija besiskiriančiais nuo mums žinomų, tradicinių kūrinių, koncertavo Šakiuose.

Festivalio metu vaikų ir jaunimo chorai ne tik dovanojo džiugias akimirkas, šlovindami Dievą, bet ir suteikė didelį impulsą, paskatinimą savo bendraamžiams, kad giedojimas bažnytiniame chore nėra pasenusi ar nemadinga vertybė. Tai didelis jauno žmogaus noras pasakyti šiuolaikinei visuomenei – nebijokite būti tuo, kuo esate, nebijokite kalbėti apie tai, kad esate tikintys ir pasitikintys Dievu!

Festivalio „Pakilk ir šviesk, Dievo bažnyčia!“, kurį organizavo Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centras, Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapija ir Šakių „Varpo“ pagrindinė mokykla, svarbiausias tikslas – dalinimasis tarpusavio patirtimi ir bendradarbiavimas, bažnytinio giedojimo tradicijų išsaugojimas ir perdavimas, ugdant bei lavinant giedojimo įgūdžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.