Brėžia turizmo gaires

Prieš savaitę savivaldybėje vyko susirinkimas, kuriame buvo aptariami turizmo klausimai rajone. Šiuo metu yra parengta turizmo programa, įvardintos stipriosios ir silpnosios turizmo plėtojimo Šakiuose pusės.
 
Šiuo metu yra diskutuojama, kaip Šakių rajonas galėtų prisistatyti kaip turizmo objektas. Yra iškelta mintis, kad Šakių rajono „vizitinė kortelė“ galėtų būti derlingos žemės, kuriose sparčiai plečiasi stiprūs ūkiai, taip pat turistus galėtų traukti neseniai restauruoti dvarai, o galbūt rajoną būtų galima pristatyti kaip Lietuvos himno kūrėjo Vinco Kudirkos kraštą. Ateityje numatomas ir ženklo kūrimas.

Taip pat buvo aptarta, kad norint įgyvendinti numatytas turizmo programos gaires reikėtų stiprinti jau esamus turizmo objektus, pvz., dvarus lankantiems turistams vis dar nėra užtikrintos nakvynės vietos, kokybiško maitinimo. Pasak Šakių Turizmo informacijos centro direktorės Eglės Plančiūnienės, būtina, kad turistiniai objektai lankytojams būtų prieinami nuolat, o tai užtikrinti gali kol kas toli gražu ne visi objektai. „Negali būti taip, kad šeštadienį ar sekmadienį nebus kam priimti grupės. Turi būti sukurta nuolatos veikianti infrastruktūra, čia būtų puikios sąlygos įsijungti ir verslui, kuris iš to užsidirbtų pinigų. Puikus pavyzdys yra Ritiniuose veikiantys Sūrių namai“,- kalbėjo E. Plančiūnienė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.