Lukšiečiui akis bado nešienauti miestelio užkampiai

pusinaitis luksiaiLiepos 24 d. į „Draugo“ redakciją kreipėsi lukšietis Kęstutis Pušinaitis, kuris skundėsi, jog seniūnija nešienauja aplink jo mamos namus esančių pakelių, o parko medžių šakos griūva ant sodyboje esančių elektros laidų.
 
Nuotr. Kęstutis Pušinaitis sako, kad yra ne kartą prašęs seniūno sutvarkyti svyrančius medžius ir nešienautas pakeles.
 
Prie Draugystės ir Parko gatvių sankirtos gyvenantis lukšietis sako, kad šį vasaros sezoną jau ne pirmą kartą prašo seniūno Vido Cikanos nušienauti pakelę - su jo sklypu besiribojančią seniūnijos teritoriją. Taip pat prašė seniūnijos pagalbos, kad padėtų apgenėti parko medžius, kurių šakos krenta ant elektros laidų, tačiau lig šiol niekas nėra sureagavęs į K. Pušinaičio prašymus.

„Aplink dvarą viskas išblizginta ir mūsų seniūnas pats tuo didžiuojasi, bet, pavažiavus nuo dvaro toliau, mes matome kitokį vaizdą“,- piktinosi lukšietis.

Anot pašnekovo, skaudžiausia, kad į jo prašymus niekas nereaguoja ir žolės auga kaip augusios. Paklaustas, ar kreipėsi į įmonę „Lesto“, kuri atsakinga už elektros laidų priežiūrą mūsų krašte, lukšietis atsako, kad kreipėsi, tačiau pastarieji jį nukreipė į seniūnijos darbuotojus. Pasak K. Pušinaičio, šalia dvaro esantį parką turi prižiūrėti seniūnija, tad ir svyrančių medžių šakas jie privalo patys pašalinti.

Paklaustas, kas dar jam trukdo gyventi ir gadina estetinį Lukšių vaizdą, K. Pušinaitis atsako, kad parko medžiai irgi baigia išvirsti ant per jį einančio tako. Pašnekovas rodė parko kampe stūksantį nudžiūvusį sausuolį, kuris, anot jo, tik laiko klausimas, kada nuvirs ant čia pat esančios gatvės.

Į seniūnui V. Cikanai pateiktus kaltinimus dėl netinkamai prižiūrimos aplinkos, šis atsako paprastai:

„Jūs apsidairykite ir pasižiūrėkite – ar Jums atrodo, kad Lukšiai nesutvarkyti? Aišku, gal ne visada seniūnijos darbuotojai spėja visur laiku, kadangi darbų yra daug – ir dvaro aplinka, ir miestelio centras, ir visi pakraščiai nušienauti, tačiau į apleistą miestelį Lukšiai tikrai nepanašūs.“

Išgirdęs K. Pušinaičio kaltinimus dėl neva nenušienautų pievų, seniūnas atsako, kad jos priklauso prie dvaro esančiam parkui, o jo teritorija nėra šienaujama, nes tai natūrali gamtos sukurta aplinka. Be to, V. Cikana nenorėjo kalbėti apie jį kaltinantį K. Pušinaitį, nes, pasak seniūno, tai žmogus, kurį visi Lukšiuose žino kaip neadekvataus elgesio asmenį, jam ne kartą yra kviesta policija. Todėl seniūnas mestų kaltinimų labai nesureikšmina, tačiau apie neva nenušienautas pakeles ir griūvančius medžius žadėjo pasidomėti.

„Tokie kaltinimai pasipylė dėl to, kad paprašiau Kęstučio nenešti šakų iš savo sodo ir neversti jų į parką. Jau ne vieną kartą teko seniūnijos vyrams važiuoti surinkti tų šiukšlių, kurias jis išvelka iš savo sodo“,- sakė seniūnas V. Cikana.

Nors seniūnas prižadėjo atkreipti dėmesį į augančias žoles bei griūvančius parko medžius, bet pirmiausia, anot jo, reikia išsiaiškinti, kam priklauso minėtoji teritorija, o tada spręsti klausimą, kam reikia ją šienauti ir prižiūrėti.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.