Vieni kuria, o kiti griauna

persirengimo kabinaIniciatyvių ir darbščių žmonių dėka neatpažįstamai išgražinta Valiulių tvenkinio pakrantė sulaukė piktavalių išpuolio. Čia savaitgalį pramogavusių kauniečių kompanija savo įniršį kirvio kirčiais išliejo ant brangiai kainuojančios persirengimo kabinos. Tačiau poilsiavietės puoselėtojai rankų nenuleidžia, kuria didesnius planus gerovės kūrimui.
 
Nuotr. Raimundas Mureika parodė savaitgalį kauniečių nuniokotą persirengimo kabiną.
 
Darbavosi kirviu

Jau trečius metus gražinamoje Valiulių tvenkinio poilsiavietėje savaitgalį pramogavęs kauniečių jaunimėlis kaip reikiant pašėlo. Įsiaudrinusios šutvės drąsiausieji kirviu aptalžė vos prieš porą mėnesių čia pastatytą medinę persirengimo kabiną. „Kadangi patys viską darome - graudu, - apgailestavo VšĮ „Motorsport LT“ narys Raimundas Mureika. - Aš juos perspėjau, kad bus perduoti policijai. Kadangi tarpininkavo policija, pasiūlėme atsiskaityti už padarytą žalą. Jeigu sugalvosim kabiną keisti į naują – tai 500 eurų mažiausiai kainuos, šuns būda tiek kainuoja.“

Nuostolius padengti sutikę jaunuoliai nustebo sužinoję, kad visas grožis kuriamas iš pavienių dosnių aukotojų lėšų. „Taip, sakau, – patys darome. Šie susigėdo. Jie galvoja, kad viskas valdiška“, - tikino šakietis. Pašnekovo pastebėjimu, visi negražūs darbeliai dažniausiai įvykdomi per išgertuves. „Matyt, alkoholis daro savo“, - antrino ir R. Bacevicienė, pakrantės aplinkos prižiūrėtoja.

Ne pirmas kartas

Deja, tai ne pirmas kartas, kai nuo piktavalių nukenčia poilsiavietės inventorius. Anot vyriškio, dar šios vasaros pradžioje ir vietiniai parodė galybę aplaužydami medelius, nuniokodami suoliukus. „Išsiaiškinome, kas tai padarė. Nepranešėme policijai. Susitarėm dėl žalos atlyginimo. Deja, ne jaunimas, o brandesni asmenys pasidarbavo. Žinote, kaip ir visur, atsiranda, kad vienas iš kompanijos pasireiškia“, - komentavo R. Mureika.

VšĮ „Motorsport LT“ vienas aktyvistų Valdas Stankūnas neslėpė apmaudo dėl žmonių nekultūringo elgesio. „Labiausiai piktina ir žeidžia visokie vandalai. Kartais nusvyra rankos, ką nors daryti. Todėl planuojama čia įrengti stebėjimo kameras. Turėtų padėti“, - tikino jis.

Tačiau yra ir kuo pasidžiaugti. Mat liepos pradžioje vykusio jaunimo festivalio „Grainfeeld“ lankytojai didelių bėdų nepridarė. „Maniau, kad viską nusiaubs. Pušaitę išrovė, o šiaip nieko nepadarė. Tikrai renginys gerai pavyko. Ir šiukšlių buvo ne per daugiausia“, - sakė R. Mureika.

Ateities planai

Nepaisant kultūros stokojančių žmonių elgesio, tvenkinio aplinką prižiūrinčios viešosios įstaigos nariai turi didelių planų poilsio zonos gerinimui. Pasak V. Stankūno, šiuo metu vienas iš pagrindinių uždavinių – nutiesti 300 metrų ilgio kelią. „Matėt, kai palyja – nei įvažiuosi, nei išvažiuoti, o kada sausa – baisios dulkės“, - kalbėjo V. Stankūnas. Apskaičiuota, kad kelio tiesimo darbams atlikti reikia apie 65 tūkst. eurų. Pritraukus ES lėšų, planuojama įrengti lynų trasą, kuri driektųsi per tvenkinį ir šalia jo. Norima nutiesti dviračių taką nuo tvenkinio Šakių link. „Patys matote, kada šilta – pilna žmonių. Labai trūksta dviračių tako iš Šakių, kad vaikai galėtų saugiai pasiekti šią vietą. Pagrindiniu keliu vyksta intensyvus eismas. Kelininkų atliktas tyrimas parodė, kad per parą šiuo keliu pravažiuoja apie 4 tūkst. automobilių. Reikia pasirūpinti, kad kas neatsitiktų“, - kalbėjo V. Stankūnas.

Kaip tik šiuo metu kelininkai tvarko gyvulių perginą. Manoma, jog ateityje ji puikiai pasitarnaus saugiam dviratininkų važinėjimui. Be to, džiaugiamasi vienu iš įgyvendinamų melioracijos tvarkymo projektų - remontuojama tvenkinio šachta.

„Manau, ką mes darome, daugmaž teisingai darom. Gal kažkur skonis gali išsiskirti, bet kaip suprantam, taip ir darom“, - sakė V. Stankūnas.
 
Giedrė Merčaitienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.