„Nė trupinio pro šalį“

2014 m. „Maisto bankas“ Lietuvoje surinko ir skurstantiesiems išdalino 4657 t maisto produktų, kurių vertė 4,2 mln. eurų. „Maisto bankas“ maistą renka ir dalina 50 Lietuvos miestų, bendradarbiauja su 707 socialinėmis organizacijomis. Organizacija, turėdama tokį platų partnerių ratą, 2014 m. pagalbą maistu pernai suteikė 272 tūkst. asmenų.
 
Gausus „Maisto banko“ savanorių būrys kasdien iš dosnių rėmėjų surenka atliekamus ir vartoti tinkamus maisto produktus – duonos, pieno, mėsos gaminius, vaisius, daržoves ir pan. Organizacijos atstovai nuoširdžiai džiaugiasi kiekvienu „Maisto bankui“ talkinti ateinančiu savanoriu, viešųjų darbų ar probacijos tarnybos atsiųstu darbuotoju, tačiau organizacija taip pat turi apsisaugoti nuo galimai nesąžiningų veiksmų tvarkant maisto produktus. Šiam tikslui „Maisto banke“ įdiegta savanorių atrankos sistema, įrengta paramą transportuojančių automobilių maršruto fiksavimo įranga.

Tačiau augantys gaunamo maisto kiekiai bei didelis laikinųjų darbuotojų, savanorių ir paramos gavėjų srautas sandėliuose reikalauja papildomų prevencinių priemonių. 2014 m. viename iš produktų dalinimo punktų įvykęs įsilaužimas verčia stiprinti gautos paramos apsaugą ne tik nakties metu, bet ir dieną. „Maisto banko“ atstovai įsitikino, kad regioniniuose sandėliuose įrengus signalizaciją apsaugą reikia sustiprinti ir vaizdo stebėjimo kameromis.

Tad organizacija kreipiasi į visus gyventojus, prašydama nors ir nedidele auka prisidėti prie šiuo metu „Maisto banko“ vykdomo projekto „Nė trupinio pro šalį!“ Surinkta parama bus skirta vaizdo stebėjimo kamerų įsigijimui ir įrengimui Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje veikiančiuose sandėliuose tam, kad būtų dar geriau užtikrintas nepasiturintiems paaukotų maisto produktų saugumas ir tikslingas panaudojimas.

Projektą „Nė trupinio pro šalį!“ paremti galite www.aukok.lt svetainėje. Šiam projektui, kaip ir kitoms „Maisto banko“ veikloms, taip pat galite paaukoti siųsdami SMS žinutę numeriu 1405, įrašę tekstą 1234. SMS žinutės kaina 1,45 € (auka –1,09 €).
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.