„Dojus agro“ stato modernų padalinį Šakių rajone

statybvieteDidžiausias vakarietiškos žemės ūkio technikos tiekėjas Lietuvoje bendrovė „Dojus agro“ ir toliau sėkmingai vykdo veiklą mūsų rajone bei stato naują regioninį prekybos centrą Lembūdžių k. prie kelio Pilviškiai – Šakiai – Jurbarkas. Daugiau kaip 20 m. mūsų rajoną aptarnaujanti įmonė lig šiol savo padalinį turi įkūrusi bendrovės „Grūduva“ teritorijoje, Gotlybiškių kaime, kur aptarnaujami mūsų ir aplinkinių rajonų klientai.
 
Nuotr. Prieš gerą savaitę laiko bendrovė „Dojus agro“ pradėjo naujo, modernaus regioninio prekybos centro statybas Šakių rajone.
 
Kaip sakė generalinis direktorius Andrius Kavaliauskas, laikas bėga ir bendrovės poreikiai didėja, o Šakiai yra vienas svarbiausių agrarinių kraštų mūsų šalyje. Tad nieko nuostabaus, kad bendrovė nori ir toliau teikti kokybiškas paslaugas savo klientams naujesnėse, modernesnėse patalpose. Vietovė, kur „Dojus agro“ stato naują aptarnavimo centrą, anot generalinio direktoriaus, yra svarbi  strategiškai, mat Šakių padalinys aptarnauja ir aplinkinių rajonų – Jurbarko bei Vilkaviškio – žemdirbius.

„Klientams bus lengviau mus surasti, nes prekybos centras įsikurs prie strategiškai svarbaus rajono kelio“, – sakė A. Kavaliauskas.

Pusantro ha plote bendrovė yra numačiusi pastatyti 1300 kv. m pastatą, kuriame įsikurs moderni šios įmonės technikos bazė.

Šiais metais sukanka  18 m., kai bendrovė atstovauja didžiausią pasaulio žemės ūkio technikos gamintoją „John Deere“.

„Per ilgus gyvavimo metus iš nedidelės keleto žmonių įmonės tapome tarptautine kompanija, įsitvirtinusia ne tik Lietuvos, bet ir Kaliningrado, Baltarusijos, Latvijos rinkose“, – sako „Dojus agro“ generalinis direktorius A. Kavaliauskas.

Jo žodžiais, įmonės veiklos kryptis radikaliai pasikeitė 1997 m. „Dojus agro“ pasirašius „John Deere“ atstovavimo sutartį ir pradėjus prekiauti šios prieš 175 m. įkurtos Jungtinių Amerikos Valstijų kompanijos gaminama technika – traktoriais, kombainais, sėjamosiomis, kita produkcija. Nors bendrovė atstovauja dar keletą žemės ūkio technikos gamintojų, „John Deere“ pardavimai šiuo metu sudaro apie 80 proc. visos įmonės apyvartos, o apie 70 proc. pajamų bendrovė gauna Lietuvoje. Sėkmingi pardavimai, pasak A. Kavaliausko, įpareigoja labai atsakingai žiūrėti į atsarginių detalių tiekimą ir serviso paslaugas. Tad statomas naujas regioninis prekybos centras Šakių rajone bus tikrai modernus ir atitiks visus šių dienų naujausius technologijos reikalavimus.

Iš viso ši bendrovė turi keturis regioninius padalinius mūsų šalyje ir pagrindinę bazę Kaune. Kaip sakė A. Kavaliauskas, naujai statomas prekybos centras Šakiuose nebus papildomas padalinys – į jį persikels bendrovės technikos bazė iš „Grūduvos“. Manoma, kad statybos darbai užtruks iki ateinančių metų rugiapjūtės – tada bendrovės darbuotojai savo klientus pakvies į naujo prekybos centro atidarymą. Statybos darbus vykdo Marijampolės UAB „Statranga“.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.